InfoFoto: Pexels - Ilustracija

Evo koliko je u Kragujevcu sankcionisno prekršaja vozača električnih trotineta za mesec dana

Autor: Jovana Mladenović
08:00 | Ponedeljak, 22 07 2024

Pripadnici saobraćajne policije na području Kragujevca za mesec dana kontrole otkrili su i sankcionisali ukupno 27 prekršaja vozača električnih trotineta.

Kako je za portal InfoKG rečeno iz Policijske uprave Kragujevac, najviše vozača električnih trotineta, njih 13, sankcionisano je zbog neposedovanja identifikacione nalepnice koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja. Osim toga, zbog nenošenja zaštitne biciklističke kacige sankcionisano je osam, a zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka na kolovozu četiri vozača lakih električnih vozila.

Podsećamo, od 16. juna ove godine u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju identifikacionu nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja.

Policija apeluje na vozače ovih vozila da prilikom učešća u saobraćaju poštuju zakonske odredbe kako bi doprineli očuvanju svoje bezbednosti. Istovremeno apeluju i na vozače drugih motornih vozila da obrate posebnu pažnju na vozače trotineta, kako bi se smanjio rizik od nastanka saobraćajne nezgode.