Info

Pripadnici Specijalizovane jedinice civilne zaštite vežbali na Šumaričkom jezeru (FOTO)

Autor: InfoKG
15:40 | Četvrtak, 26 09 2024

Trening Specijalizovane jedinice civilne zaštite za spasavanje na vodi i pod vodom održan je danas na Šumaričkom jezeru, u prisustvu i terenske jedinice Crvenog krsta. Treningu je prisustvovalo 34 pripadnika, koji su uvežbavali stečene veštine i pokazali  spremnost za angažovanje u realnoj situaciji spasavanja ugroženog stanovništva.

Na ovaj način pokazujemo spremnost ovih timova da u svakom slučaju daju odgovor i spasu ljudske živote na vodi, ali i pod vodom. Napomuo bih da je ovaj tim spasio i naše sugrađane prilikom velikih poplava u Levačkoj ulici”, rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Zoran Kočović.  

Dodaje da su ove jedinice civilne zaštite planirane da se angažuju u slučaju velikih vanrednih događaj kao pomoć profesionalnim pripadnicima Sektora za vanredne situacije.

Građani Šumadije i Kragujevca, velikim odzivom  i aktivnim učešćem u treningu pokazali da su spremni da daju svoj doprinos u akcijama zaštite i spasavanja. Specifičnost ove jedinice je to da u njenom sastavu imamo 10 profesionalnih ronioca, spremnih za angažovanje”, izjavio je Kočović.

Pripadnike ove jedinice danas su u pratnji načelnika Kočovića obišli i gradonačlenik Kragujevca, Nikola Dašić i njegov zamenik, Dejan Ružić. Uverili su se u spremnost i obučenost pripadnika Specijalizovane jedinice civilne zaštite za spasavanje na vodi i pod vodom i zahvalili im se što svakodnevno rizikuju svoje živote da bi spasili druge. 

Gradonačelnik je i pohvalio Sektor i Upravu za vanredne situacije u Kragujevcu, kao jednu od najboljih i najspremnijih ogranizacionih jedinica. 

Inače, o Šumadijskom okrugu brine oko 200 pripadnika Sektora za vanredne situacije i oko 300 pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite.

Galerija slika