KulturaFoto: Pixabay - Ilustracija

"Jedanaest": Godišnja izložba fotografija članova Foto-kluba “Kragujevac”

Autor: InfoKG
11:30 | Nedelja, 15 09 2024

Foto-klub Kragujevac, koji ove godine obeležava 11 godina postojanja i angažovanja u promovisanju kulture umetničke fotografije u svom gradu, državi, svetu, kao i u životima svojih članova i poštovalaca, upriličiće zajedničku Godišnju izložbu pod nazivom "Jedanaest", sutra od 19 časova u galerijskom prostoru Narodne biblioteke "Vuk Karadžić".

Nakon prošlogodišnjeg jubileja (10 godina od osnivanja kluba i pet uzastopnih laureata najboljeg foto kluba u Republici Srbiji (2018-2022.), zadovoljstvo nam je da se ponovo predstavimo javnosti. I ovoga puta to činimo uz podršku i veliku pomoć Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” i Galerije „Mostovi Balkana“ iz Kragujevca, navode iz Foto-kluba “Kragujevac”. 

Svečano otvaranje Godišnje zajedničke izložbe fotografija članova Foto kluba Kragujevac, pod nazivom „JEDANAEST“, zakazano je za 16. septembar, sa početkom u 19 časova, u Galeriji biblioteke.

Na izložbi će se predstaviti 21 autor, sa ukupno 68 fotografija. 

Učesnici izložbe su: Aleksandar Buđevac, Dragan Milenković, Igor Stanković, Ivan Džaković, Ivan Erić, Jelena Dumbelović, Jovana Golić, Jovana Tasić, Leonid Sadofev, Ljiljana Kostadinović, Marija Andonović Radojević, Matija Breljak, Milena Jeremić, Milica Veličković, Nebojša Marković, Nikola Miljković, Slavoljub Radojević, Vladimir Matejić, Zoran Đorđević i Zoran Sretenović.

Izložba je realizovana iz finansijskih sredstava članova Kluba, uz podršku Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” i Muzeja „21. oktobar“ iz Kragujevca.

Članovi Foto-kluba su redovni učesnici salona umetničke fotografije, foto festivala, izložbi i druženja u zemlji i regionu.

Foto-klub Kragujevac godišnje organizuje četiri međunarodne izložbe sa FIAP rangom, koje su prepoznate širom sveta, što pokazuje veliki broj učešća stranih autora. To je idealna prilika za promociju našeg grada i sa velikim ponosom širi se glas o njemu na sve kontinente i više od 70 zemalja.  

Zahvaljujući uspesima njegovih članova, Foto klub Kragujevac je prepoznat od strane kragujevačke kulturne javnosti i Grada Kragujevca, kao njen aktivan deo, što pokazuju odlični kontakti sa svim kulturnim institucijama grada.

Cilj nam je da u narednih godinu dana uvedemo naše autore na balkansko-evropski autorski nivo, kroz istinske autorske zajednice, dakle, ne samo u Foto-savez Srbije i na taj način otvorimo nova vrata za njihovu promociju, stvaranje kontakta i promociju grada, navode iz Foto-kluba “Kragujevac”.