Kultura

Koncert „Kamerna muzika Zlatana Vaude“ otvara 50. OKTOH

Autor: InfoKG
08:30 | Nedelja, 06 10 2024

U Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije sutra od 20 sati biće održan koncert „Kamerna muzika Zlatana Vaude“, kojim će početi jubilarne 50. muzičke manifestacije „Oktobru hododarje – OKTOH“.

Program „Kamerna muzika Zlatana Vaude“ organizuje se u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda. Na koncertu će biti izvedena dela Zlatana Vaude, čuvenog kompozitora i dirigenta, a ujedno člana prvog Umetničkog saveta OKTOH-a 1975. godine. Kao član saveta koji je ustanovio i započeo istoriju tradicionalne muzičke manifestacije OKTOH, Zlatan Vauda je ostao zabeležen kao jedan od umetnika koji je dao nemerljiv doprinos razvoju ove manifestacije i njenom trajanju. NJemu u čast, ove godine jubilarni pedeseti OKTOH, jedna od najdugovečnijih muzičkih manifestacija na ovim prostorima, započinje njegovim stavralaštvom. Partner u organizaciji OKTOH-a je Muzički centar Kragujevac, a pokrovitelji Grad Kragujevac i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Program se nastavlja brojnim kulturnim događajima u toku oktobra meseca i centralnim manifestacijama Bdenje i Veliki školski čas.