KulturaFoto: Facebook/Muzej 20 cola

Leto japanske pop kulture u Muzeju „20 Cola“

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 20 06 2024

Muzej bicikala i pop kulture „20 Cola“ organizuje „Leto japanske pop kulture“ u okviru kojeg posetioci mogu da uživaju u bogatoj kolekciji igračaka iz Japana, ali i u brojnim izložbama i filmskim projekcijama.

Prva u nizu je izložba manga ilustracija „Potomci Kaiđua“ Fumiko Mive, koja će biti otvorena 21. juna u 20 časova. Zainteresovani građani mogu da pogledaju ovu postavku do 15. jula.

U okviru manifestacije „Leto japanske pop kulture“ biće održane tri izložbe, veliki broj radionica i tematske večeri. Posetiocima će biti dostupna i stalna postavka eksponata, igračaka i video igara vezanih za razvoj japanske pop kulture na našim prostorima.

Prema rečima Marka Stamatovića, osnivača Muzeja, tokom juna, jula i avgusta, svake srede i petka, planirane su projekcije filmova u 19 časova u okviru kojih će biti emitovani crtani filmovi i najpoznatiji filmovi vezani za japansku pop kulturu.

Svakog vikenda planirane su radionice vezane za vizuelne umetnosti kao što su fotografija, grafički dizajn, kaligrafija i beauty retouch.