KulturaFoto: Pozorište za decu i mlade

Predstava “Bambi” otvara NOVU SEZONU u Pozorištu za decu i mlade

Autor: InfoKG
12:45 | Petak, 13 09 2024

Nova pozorišna sezona biće otvorena izvođenjem predstava “Bambi“ sutra od 12 časova u Pozorištu za decu i mlade. Cena ulaznice je 200 dinara, a predstava je namenjena deci starijoj od šest godina. 

Lutkarski komad je režirao Jakub Maksimov, po motivama istoimene bajke Feliksa Saltena. 

Duboko u šumi, jednog prolećnog dana, dva mala oka su se otvorila. I od kada su se otvorila, nikada nisu prestala da se pitaju šta to vide: mamin nos, travu, drvo, miša, vevericu, sojku, lišće, kamenje, vodu, tvora, njihove kopite, zeca, Falina , rogove jelena, put, žbunje i najlepše od svega- livadu! Ustvari, postoji još nešto. Nešto visoko. Nešto što stoji na dve noge. Nešto što nema ništa na njušci!Nešto što ima ogromnu snagu. To je ...

Bambi je autorova adaptacija lirskog romana koji je pre skoro jednog veka napisao Feliks Salten, radeći uz muziku uživo na nekoliko perkusionističkih muzičkih instrumenata. Predstava govori o odrastanju i upoznavanja sveta malog jelena. Proživećemo sa njim njegovo detinjstvo, radosti i poteškoće njegovog odrastanja. Tako mali jelen mora da nauči da stoji, hoda, skače, trči, igra se, traži hranu,bude sam, da oseti opasnost. I on nikada ne prestaje da uči, svet će za jelena uvek ostati misterija čak i kada odraste”, kaže reditelj Jakub Maksimov.

Za scenografiju, kostime, dizajn i izradu lutaka bila je zadužena Olga Ziebinska, dok je originalnu muziku uradio Lazar Novkov, a grafički dizajn Dejan Petrović.  

U predstavi igraju Miloš Milovanović, Darija Vulić, Milomir Rakić, Vladimir Đoković, Ljubica Radomirović i Marko Đurić.

Tokom septembra u Pozorištu za decu i mlade biće izvedene i predstave “Kroki i prijatelji”, “Crvenkapa i zbunjeni vuk”, “Žena u crvenom”, “Stara planina”, “Zločin i kazna”, “Mulan” i stend ap Nikola Đuričko. 

Ansambl Pozorišta za decu i mlade tokom ovog meseca učestvovao je na 11. Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici sa predstavama “Jan Bibijan” i “Stara planina”, a predstoji i 57. Međunarodni festival pozorišta lutaka “PIF” u Zagrebu, na kom će nastupiti baš sa predstavom “Bambi”, koja otvara novu pozorišnu sezonu.