KulturaFoto: SKC Kragujevac

Predstava „Ručni rad” na Letnjoj sceni SKC-a

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 24 07 2024

Akademsko pozorište SKC-a poziva na reprizu predstave „Ručni rad”, rađenu po tekstu Žan Klod Danoa, koja će biti upriličena sutra od 20 časova na Letnjoj sceni.

Režiju potpisuje Tatjana Nikolić, a uloge tumače – Emilija Mihailović, Julija Vučković i Tatjana Nikolić.

Reč reditelja:

Predstava „Ručni rad“ je francuska crna komedija, pisca Žan Klod Danoa, koja nas je veoma zabavila na prvo gledanje i čitanje da smo poželeli da se poigramo i napravimo svoju verziju ove priče, na radost cele organizacije, glumica i tehničara.

Predstava govori o ženama koje je prejak uticaj rigidnog patrijarhalnog društva naterao da imaju potpuno iskrivljenu sliku o muškarcima. Bez obzira na to što ovu predstavu čine tri živopisna ženska lika, u centru zbivanja je jedan muškarac. One vođene strahom, mržnjom i idealizacijom delaju kroz sve svoje postupke, što ovaj komad čini iskrenijim i zabavnijim.

Radnja je smeštena u bliskoj prošlosti, ali obrisi ovih ženskih osećanja mogu se pronaći i u današnjem društvu što ovaj komad čini savremenim. Nasmejaćemo se stvarima koje nas i dalje bole, u nadi za bolje sutra i težnji ka ravnopravnosti.

Ulaz je slobodan.