KulturaFoto: SKC Kragujevac

Razgovor o knjizi "Gazinski glasnik" u SKC-u

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 27 06 2024

Razgovor o knjizi "Gazinski glasnik", čiji je autor Šaban Šarenkapić, biće upriličeno sutra od 18 časova na Letnjoj sceni SKC-a.

U združenoj akciji „Pisanjem uzvrati“, šest izdavača sa prostora Jugoslavije, pored kojih i Spoken Word RS, uzelo je učešća u objavljivanju knjige pesama „Gazinski glasnik“ – Šabana Šarenkapića.

Stotinu (i više) pesama posvetio je pesnik deci i stradalnicima Gaze – a stihovi su izraz saosećanja sa svim nevinim žrtvama Izraela i Palestine. Sav prihod od donacija i prodaje namenjen je u humanitarne svrhe.

– Podržavamo sve glasove za mir. Podržite i vi naš. Pratite objave „Pisanjem uzvrati“ – verujemo da ćete uzvratiti čitanjem i podrškom! – pozivaju organizatori Spoken Word RS (Beograd), BUKS (Novi Pazar), ShuraPublikacije (Opatija), Planjax (Tešanj), Lijepa riječ (Tuzla), Sanje (LJubljana).

Šaban Šarenkapić, pisac, pesnik i prozaist, rođen je 1956. godine u Novom Pazaru. Studirao je političke nauke i jugoslovensku književnost. Osnivač je Kulturnog centra „DamaD“, pokretač književnog časopisa „Mak“ i magazina „Has“. Član je Društva pisaca Bosne i Hercegovine. Živi u Novom Pazaru i Sarajevu.