KulturaFoto: Mila Gvardiol

Samostalna izložba prof. dr Mile Gvardiol u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja Šumadije

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 02 09 2024

Još jedna samostalna izložba prof. dr Mile Gvardiol biće održana sutra u 19 časova u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja Šumadije. Ova izložba slika pod nazivom „Arhitektonske varijacije" biće otvorena do 19. septembra.

Mila Gvardiol je rođena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je 2004. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku za zidno slikarstvo, a 2012. godine doktorirala na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu, na Odseku za digitalnu umetnost. Članica je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) od 2006. godine, kao i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) od 2011. godine.

Trenutno je zaposlena kao vanredni profesor i vršilac dužnosti dekana na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici, a u periodu od 2015. do 2023. godine predavala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Mila Gvardiol je izlagala na 41 samostalnoj i preko 300 grupnih izložbi. Aktivno učestvuje na likovnim kolonijama i festivalima digitalne umetnosti, a njen umetnički rad je više puta nagrađivan.