KulturaFoto: Zoran Lazarević Laki - Pozorište za decu i mlade

“Stara planina” u Pozorištu za decu i mlade

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 25 06 2024

Predstava “Stara planina” biće izvedana sutra od 18 časova u Pozorištu za decu i mlade. Reč je o kamernoj predstavi, tako da je broj posetilaca ograničen, a namenjena je deci starijoj od 8 godina. Cena ulaznice je 200 dinara. 

Stara planina ili planina Balkan je još uvek neotkriveni raj, prirodno dobro od izuzetnog značaja. Prepuna je magičnih mesta na kojima kao da se sjedinilo sve najlepše što postoji u prirodi: kristalno čista voda, neobične stene oblikovane vodom koja nezaustavljivo teče niz njih, bujna vegetacija,bujne reke, šuma, travnati pašnjaci i močvarno bilje. U okviru samog parka postoje brojni rezervati i spomenici prirode.

Njani skriveni, bezbrojni vodopadi joj daju dodatnu mističnost. Ona je mesto neviđene lepote - oaza tišine i prirode, tako blizu, a tako daleko od svega. Čovek ima urođenu, emocionalnu potrebu da bude povezan sa prirodom. Ovde u zagrljaju Stare planine se stvara zapravo taj neopisivi osećaj pripadnosti i povezanosti sa njom. Stara planina je, zapravo, simbol za isticanje neophodnosti poštovanje onoga što nam je majka priroda nesebično dala”, saopšteno je iz Pozorišta za decu i mlade.

Koncept predstave je osmislila direktorka Pozorišta za decu i mlade, Jelena Stojanović Patrnogić, a režirala ju je Emilija Mrdaković. Za scenografiju je bila zadužena Кlaudija Lamantea, za dizajn i izrada lutaka Tina Suhonen, za muziku Lazar Novkov. U predstavi igra Milica Vraneš.