SportFoto: AK Park

Atletičari AK "Park" briljirali na "IV trofeju smederevske tvrđave"

Autor: InfoKG
16:00 | Utorak, 03 09 2024

Atletičari atletskog kluba "Park" zabeležili su sjajne rezultate na takmičenju "IV trofej smederevske tvrđave", osvojivši niz medalja u različitim disciplinama.

Najveći uspeh postigao je Mateja Perović, stariji pionir, koji je zauzeo prvo mesto na 60m i u skoku udalj. Mateja je nedavno učestvovao na atletskom kampu reprezentacije Srbije za perspektivne mlade sportiste, a njegov povratak sa kampa obeležen je ovim izvanrednim rezultatima.

Jana Jevtović, takođe starija pionirka, zauzela je drugo mesto u skoku uvis, postigavši novi lični rekord, dok je u skoku udalj osvojila treće mesto.

Nina Mijailović donela je zlato klubu u kategoriji mlađih juniorki u skoku u dalj, potvrdivši svoj izvanredni potencijal.

Marko Katanić je, u konkurenciji starijih pionira, osvojio dve srebrne medalje, u trci na 100m i u skoku udalj.

Među seniorima, Milan Mladenović se istakao drugim mestom u trci na 100m i trećim mestom u skoku udalj.

Takmičenje su obeležili i mlađi pioniri kluba: Aleksandra Stojković, Darija Stevanović, Veljko Ljujić i Pavle Stanojević, koji su svojim zalaganjem i borbenošću pokazali da je budućnost AK "Park" svetla. Posebno se izdvojila Darija Stevanović, koja je u konkurenciji od 40 devojčica, zauzela 5.mesto u trci na 60m. Zanimljiv podatak je da bi joj taj rezultat u konkurenciji starijih pionirki doneo odličje. Takođe je i Ninin rezultat bio vredan zlatne medalje i u starijoj juniorskoj kategoriji.

Izvor: AK Park