SportFoto: SPD Radnički

Bjelakova i naredne dve sezone u crvenom dresu

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 31 05 2024

Rukometašica Ajlin Bjelak produžila je saradnju na još dve godine sa Ženskim rukometnim klubom "Radnički".

Nakon turbulentnog završetka sezone i ispadanja iz društva najboljih ženske ekipe Radničkog, rukovodstvo kluba je prionulo na zadatak rekonstrukcije tima za narednu godinu i učešće u prvenstvu Super B rukometne lige. Nakon odlaska iz kluba pojedinih igračica, akcenat je pao na produžetak saradnje sa aktuelnim, a prva sa kojom su dogovoreni uslovi o nastavku angažmana je ljubimica kragujevačke publike Ajlin Bjelak (25), ujedno i jedna od par starosedelaca u klubu.

Ajlin se rukometom bavi 15 godina, pokriva poziciju pivota, a profesionalnu karijeru je započela u rodnom Prijepolju, dok je u Radničkom punih 6 godina. Ono po čemu je prepoznatljiva je frenetična borbenost, pravovremen osećaj za gol i velika glad za pobedama.

"Ni jednog trenutka nisam imala dilemu gde ću nastaviti profesionalnu karijeru, Radnički je bio jedini i logičan izbor. Na obostrano zadovoljstvo smo produžili ugovor na još dve godine. Drago mi je da sam ostala u Kragujevcu, bez obzira što smo ispali iz lige. Nadam se da ću svoje iskustvo i znanje preneti na mlađe saigračice i da ćemo se što pre vratiti u najviši rang takmičenja jer to Radnički i zaslužuje", zaključila je novi/stari pivot Radničkog Ajlin Bjelak.