SportFoto: fkradnicki.com

Brazilac Evandro po drugi put u crvenom dresu

Autor: InfoKG
15:30 | Sreda, 26 06 2024

Posle godinu dana igranja u rodnom Brazilu, Evandro da Silva (27) vraća se na “Čika Daču”. Krilni napadač ugovorio je dvogodišnju saradnju sa kragujevačkim klubom i predstavljaće veliko pojačanje za ekipu trenera Feđu Dudića u prvoj evropskoj sezoni.

Brazilski internacionalac bio je jako bitan šraf u ekipi Radničkog, koja je pretprošle sezone pod komandom Dejana Joksimovića izborila plasman u plej-of Mocart Bet Superlige. Na 22 utakmice koliko je sakupio u crvenom dresu, Evandro je postigao dva pogotka i imao pet asistencija.

Po odlasku sa “Čika Dače”, Evandro je nastupao za brazilske klubove, ABC i Nautiku, a onda je početkom leta odlučio da se vrati u šumadijsku prestonicu, gde je zbog fudbalskog umeća i srčanosti stekao velike simpatije navijača.

"Drago mi je što sam ponovo ovde. Jedva čekam da ponovo izađem na teren, pred navijače Radničkog, kojih sam se prilično uželeo. Nadam se uspešnoj sezoni i ostvarenju zacrtanih klupskih ciljeva", poručio je sjajni Brazilac, koji je tokom svoje karijere igrao i za Koritibu, Red Bul iz Brazila, CSKA Sofiju, mađarski Fehervar i Proleter iz Novog Sada, gde mu je saigrač bio Kolumbijac Dilan Ortiz, sa kojim će sada ponovo imati priliku da sarađuje u dresu kragujevačkog kluba.

Evandro je treće pojačanje “crvenih” u letnjem prelaznom roku. Prethodno su dres kragujevačkog superligaša zadužili omladinski reprezentativac Srbije Luka Lijeskić i doskorašnji prvotimac Metalca iz Gornjeg Milanovca Vukašin Bulatović.

Izvor: FK Radnički 1923