SportFoto: FK Radnički 1923

Dilan Ortiz zaključio spisak zimskih novajlija na “Čika Dači” (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 21 02 2024

Kolumbijac Dilan Ortiz (23) poslednje je pojačanje kragujevačkog superligaša u zimskom prelaznom roku. Mladi napadač stiže kao zamena za Nigerijca Džofrija Činedu, koji karijeru nastavlja u kineskom drugoligašu Liaoningu.

Ortiz već ima iskustvo igranja u Mocart Bet Superligi Srbije. Šest meseci proveo je u Čukaričkom, isto toliko je bio član novosadskog Proletera, a najduže se zadržao u Mačvi iz Šapca, čiji je dres nosio punih godinu dana. U Evropi je igrao još i za rusku UFU i hrvatski Slaven Belupo, dok je u domovini nastupao za Real Kartahemu i slavni Atletiko Nasional.

Bio je i član kolumbijskog nacionalnog tima na Kupu Južne Amerike za igrače do 20 godina.

Visoki napadač nije krio oduševljenje povratkom u srpski fudbal i dolaskom u klub sa “Čika Dače”, gde će pokušati da se dobrim igrama i golovima nametne šefu stručnog štaba “crvenih” Feđi Dudiću.

"Čuo sam puno lepih stvari o Radničkom od strane mojih bivših saigrača koji su već igrali ovde, kao što je na primer Evandro da Silva. Dolazak u Radnički doživljavam kao veliki izazov, s obzirom da se radi o velikom klubu sa bogatom tradicijom, ali i priliku da započnem jedno novo poglavlje u svojoj karijeri. Potrudiću se da opravdam ukazano poverenje i pomognem ekipi u ostvarenju zacrtanih takmičarskih ciljeva", poručio je stasiti Kolumbijac, koji bi prema slovu ugovora dres Radničkog 1923 trebao da nosi do kraja 2025. godine.

Dolaskom Dilana Ortiza kragujevački superligaš zaključio je zimski prelazni rok u kome je angažovao ukupno šestoricu novajlija. Pre Ortiza na “Čika Daču” su stigli defanzivci Mehmed Ćosić, Tomislav Dadić, Besim Šerbečić i Marko Mihojević, kao i napadač Pavle Ivelja.

Izvor: FK Radnički 1923