SportFoto: fkradnicki.com

Dudić ped duel sa Nišlijama: Nemamo krizu igre, već krizu rezultata i realizacije

Autor: InfoKG
08:00 | Nedelja, 04 08 2024

Nakon nesrećne eliminacije od Mornara iz Bara u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencije, fudbaleri Radničkog 1923 okrenuti su obavezama u domaćem prvenstvu, gde ih  večeras od 21 čas na stadionu FK Metalac u Gornjem Milanovcu očekuje okršaj sa niškim imenjakom u utakmici koja će zatvoriti 3. kolo Mocart Bet Superlige. Biće to prilika za Šumadince da upišu prve bodove u novom šampionatu i da makar delimično zacele evropske rane.

U klubu sa “Čika Dače” i dalje ne mogu da se pomire sa eliminacijom iz Evrope. Imali su Šumadinci idealnu priliku da na svojoj evropskoj premijeri načine iskorak i približe se plasmanu u grupnu fazu Lige konferencije, ali im je u penal ruletu sreća okrenula leđa.

– Zaista mi je teško palo sve ovo i često vraćam film unatrag. Želim jednostavno da se probudim i shvatim da je sve zapravo bio samo ružan san. Imali smo jedan iskren razgovor u svlačionici posle utakmice u Podgorici. Bilo je tu i suza jer znamo kroz šta smo prošli kako bismo uopšte došli u situaciju da igramo Evropu, a opet kako smo to lako prosuli. Sigurno je da će biti teško ostaviti ovaj poraz iza sebe, ali moramo da pronađemo način da sve ovo što nam se dogodilo potisnimo u drugi plan i krenemo dalje – istakao je strateg “crvenih” Feđa Dudić u svom prvom obraćanju medijima nakon utakmice u Podgorici.

Radnički je u svim statističkim parametrima počev od poseda lopte, pa do broja upućenih udaraca u okvir gola, bio uspešniji od Barana, ali i pored toga nije uspeo da obezbedi prolaz u narednu rundu kvalifikacija. Utisak je da su loša realizacija i veliki broj neiskorišćenih prilika u obe utakmice koštali Šumadince preranog ispadanja iz Evrope.

– Očigledno je da mi nemamo krizu igre, već krizu rezultata i realizacije. Pogledajte samo koliko smo stopostotnih prilika stvorili u ove dve utakmice. Da smo samo trideset odsto tih prilika iskoristili, mi bismo se danas radovali prolasku u narednu fazu kvalifikacija. Naravno, time ne želim da obezvredim i umanjim pobedu Mornara i njihov prolaz u narednu rundu. Pokazali su veću želju od nas i za to su nagrađeni. Ja im i ovom prilikom čestitam na prolazu i želim im puno sreće u narednoj fazi kvalifikacija – dodaje Dudić.

Nema Šumadincima druge osim da se potrude da što pre iz svog sećanja izbrišu dešavanja sa utakmice u Podgorici i usredsrede se na naredne takmičarske izazove. Večerašnja utakmica protiv imenjaka iz Niša od posebnog je značaja za Kragujevčane jer im pruža priliku da upišu prve prvenstvene bodove i pronađu kakvu-takvu utehu za silazak sa evropskog koloseka.

– Iskren da budem jedva čekam utakmicu protiv Radničkog iz Niša da proradi taj inat u nama koji nas je i prošle sezone mnogo puta terao da idemo iznad naših granica. Želeli smo da odložimo utakmicu za 24 sata, ali nismo dobili saglasnost protivnika, koji očigledno vidi svoju šansu u našem umoru, što je njihovo legitimno pravo. Nadam se dobroj reakciji ekipe i siguran sam da ćemo pokazati kako nismo zaboravili da igramo i pobeđujemo. Nastojaćemo da popravimo realizaciju, koja kao što sam već napomenuo nije bila na očekivanom nivou u prethodnim utakmicama, ali i da probudimo neke igrače koji trenutno možda nisu u najboljoj formi – naglasio je Dudić.

Nišlije su nakon startnog poraza od Čukaričkog (0:2), već u narednom kolu prijatno iznenadile svoje pristalice pobedom nad trećeplasiranim timom Mocart Bet Superlige prošle sezone, TSC-om iz Bačke Topole (1:0). Tim sa “Čaira” je u novu sezonu ušao sa novim trenerom, Nikolom Drinčićevim, ali i sa par novajlija od kojih su neki bili ovog leta bili na meti sportskog sektora “crvenih”.

– Radnički iz Niša je jedna od tri ekipe u ligi koja je ušla jača u ovu sezonu u odnosu na prethodnu. Gledao sam ih uživo protiv Čukaričkog, stigao da pogledam i detalje sa utakmice protiv TSC-a, gde su zasluženo pobedili. Svakako su ekipa za respekt sa jako kvalitetnim pojedincima. Neke od njih smo želeli i mi dovedemo u naše redove, ali nismo uspeli u tome. Za nas je najvažnije da “sredimo glavu” i pokažemo da nismo zaboravili da igramo, dajemo golove i pobeđujemo – smatra Dudić.

Dvočasovni dvoboj u Podgorici nije srećom ostavio značajnije posledice na zdravstveni bilten Kragujevčana. Prema Dudićevim rečima svi igrači su u konkurenciji za večerašnji okršaj sa Nišlijama, uključujući i kapitena Mitrovića, koji se priključio treninzima posle povrede koja je ga je mučila na samom startu sezone.

– Hvala Bogu nemamo problema sa povredama, iako je iza nas napornih 120 minuta utakmice u Podgorici. Naravno, ima tu nekih sitnih bolova od udaraca, ali su svi igrači spremni da se stave na raspolaganje. Dobra vest je da je i kapiten Mitrović počeo ponovo da trenira sa ekipom. On je uz Simovića jedan od predvodinka ove generacije i sigurno nam je puno falio na prethodnim utakmicama. Videćemo da li će i u kojoj meri moći da pomogne ekipi na večerašnjoj utakmici – otkriva Dudić.

Šef struke Kragujevčana iskoristio je priliku da se zahvali svim navijačima koji su bodrili ekipu u Podgorici i ujedno ih je pozvao da u što većem broju dođu u Gornji Milanovac i pruže podršku “crvenima” u borbi za prve prvenstvene bodove.

– Moram da se zahvalim našim navijačima, naročito onima koji su bili u Podgorici, na velikoj podršci koju su nam pružili tokom utakmice, a posebno nakon njenog završetka. Bez obzira na to što smo doživeli neuspeh i razočarali pre svega sami sebe, oni su nam pružili bezuslovnu podršku, baš kao što su to činili i na svakoj prethodnoj utakmici u ovih deset meseci koliko sam ja u klubu. Očekujem ih u velikom broju i u Gornjem Milanovcu da naprave jednu domaćinsku atmosferu, a mi ćemo se potruditi da ponovo gledaju onaj Radnički na koji su navikli – obećava Dudić.

Šumadinci su u međuvremenu promovisali dvojicu novajlija, golmana Marka Miloševića i ofanzivca iz Tunisa Luaja Ben Hasina. Milošević je imao priliku da bude uz ekipu u Podgorici, doduše samo kao navijač, a već večeras će biti u konkurenciji za tim.

– Marko je jedna prepozitivna ličnost. Bio je sa nama i u Podgorici kao „turista“ i čoveku je, koliko sam ja mogao da primetim, bilo stalo da prođemo dalje kao da je 2-3 godine u klubu. Svakako je na mene ostavio odličan početni utisak. Sada smo u prilici da imamo dva jako kvalitetna golmana, jednog mladog, a drugog iskusnijeg. Takođe, ovim putem bih čestitao našem sada već bivšem golmanu Lekoviću na transferu u Ujedinjene Arapske Emirate. On je deo najvećeg uspeha u istoriji kluba i uvek ću ga pamtiti kao dobrog momka, koji je davao maksimum na terenu. Na kraju je svojim transferom i finansijski pomogao klub – osvrnuo se Dudić na promene na golu.

Što se tiče Tunišanina, on je tek u petak odradio prvi trening sa ekipom, pa je još rano za neki utisak, ali se zasigurno radi o zanimljivom igraču koji bi mogao da pojača ofanzivni potencijal Dudićeve ekipe.

– Luaj se tek nedavno priključio ekipi, tako da nismo stigli da ga prijavimo za sutrašnju utakmicu protiv Niša. Nadam se da će biti u konkurenciji već za narednu utakmicu protiv Spartaka. Znam da ga je sportski direktor Perović pratio duže vreme i da je trebalo još zimus da pređe kod nas. Po svim parametrima i informacijama kojima raspolažemo trebalo bi da smo dobili jednog kvalitetnog igrača koji je u stanju da pokrije više pozicija u ofanzivnom delu. Imamo dobra prethodna iskustva sa igračima sa tog tržišta, pa se nadam da će se i Luaj brzo uklopiti i da će nam doneti određeni kvalitet u završnoj trećini terena – prokomentarisao je Dudić dolazak najnovijeg pojačanja.

Ulaznice za duel sa Nišlijama moguće je kupiti na blagajni stadiona FK Metalac neposredno pred početak utakmice. U prodaji će biti ulaznice za zapadnu tribinu po ceni od 500 dinara, kao i za VIP ložu koje koštaju 1.000 dinara.

Izvor: fkradnicki.com