SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica-Nenad Kotlajić

Dudić pred današnji meč sa Mornarom: Idemo na pobedu u prvoj utakmici, mada smo svesni da dosta zavisi i od protivnika

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 25 07 2024

Fudbaleri Radničkog danas od 20.00 sati igraju premijernu utakmicu u evropskim kupovima protiv Mornara iz Bara na stadionu Dubočica u Leskovcu, a svoja očekivanja pred ovaj meč izneo je trener ekipe iz Kragujevca Feđa Dudić.

Govoreći o prvom evropskom rivalu, ekipi Mornara, šef struke "crvenih" Feđa Dudić napopmenuo je da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi, koja je poput Radničkog debitant u evropskim takmičenjima, a koja je u prethodnoj rundi načinila mali podvig eliminisavši vicešampiona GruzijeDinamo iz Tbilisija.

"To što su izbacili ekipu Dinama, koji je u ovaj dvomeč ušla kao favorit, dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Pokazali su da mogu da igraju dobro i budu ravnopravni. Nećemo se sigurno uljuljkati, spremno dočekujemo ovu utakmicu i želimo da prikažemo ono naše pravo lice iz prošle sezone kada smo igrali lep i dopadljiv fudbal i beležili dobre rezultate. Naravno da ćemo ići na pobedu u prvoj utakmici, mada smo svesni da dosta zavisi i od protivnika. U svakom slučaju, učinićemo sve što je do nas da slavimo i da sa prednošću odemo na revanš u Podgoricu", poručio je Dudić.

Izuzev kapitena Milana Mitrovića, svi ostali igrači su u stroju, pa će Radnički evropsku premijeru dočekati praktično u najjačem sastavu. Za dobar rezultat u prvoj utakmici biće neophodna i značajnija podrška sa tribina, koja je, čini se, izostala na prvenstvenoj premijeri protiv Železničara, takođe u Leskovcu, kada su Kragujevčani poraženi rezultatom 2:3.

"Videlo se na utakmici protiv Železničara koliko su nam falili naši navijači, posebno u trenucima kada smo stizali rezultat. Nedostajala nam je njihova energija sa tribina da okrenemo rezultat u našu korist. Zbog toga bih ovim putem pozvao sve naše navijače da sutra dođu u što većem broju i pomognu nam u ovoj istorijskoj utakmici za klub. Znam da je put dalek i da iz finansijskih razloga sigurno nije lako doći, ali evo klub se potrudio da izađe u susret navijačima i obezbedio je desetak autobusa za prevoz do Leskovca. Trenutne okolnosti su takve kakve su i ja se iskreno nadam da ćemo se uskoro vratiti na “Čika Daču”, nadovezao se Dudić.

Izvor: FK Radnički 1923