SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica, Nebojša Kotlajić

Dudić: Tim poznat 90 odsto

Autor: InfoKG
15:45 | Ponedeljak, 01 07 2024

Radnički 1923 pripreme za novu sezonu počeo je 17. juna i posle dve nedelje rada u Kragujevcu danas se seli na Zlatibor, gde će trenirati do 12. jula, piše Sportski žurnal

"Odradili smo sve ono što smo hteli u prvom delu priprema. Sve je proteklo u najboljem redu. Momci su predano radili i bila je dobra atmosfera. Sa velikim žarom video se njihov voljni momenat. Zbog visokih temperatura korigovali smo treninge, u kasnijim satima smo izlazili na teren", kaže Feđa Dudić, šef stručnog štaba Šumadinaca.

Kragujevčani su bili ubedljivi na prvoj proveri protiv imenjaka iz Niša (3:0). Šansu su dobili svi igrači, igrajući po jedno poluvreme.

"Možemo da budemo zadovoljni, u većem delu utakmice na terenu su bili igrači koji su prvi put dobili priliku da počnu. Oni su pokazali određeni kvalitet i neću nikog pojedinačno da ističem, treba što pre da uhvate naš način i ritam igre. Moraće mnogo da rade i sigurno će to doći na svoje", rekao je Dudić.

Za sada je Radnički doveo šestoricu igrača: Bulatovića (Metalac, Gornji Milanovac), povratnika Brazilca Evandra, Zeljković (Sarajevo), Rošević (Spartak), golman Lijeskić (Gent) i Mirčetić (Partizan).

"Pokušaćemo da dovedemo još dva igrača, ali nećemo da žurimo. Tim smo 90 odsto kompletirali. Naravno, ako se ukaže prilika, dovešćemo centralnog i defanzivnog vezistu, sličan Ristiću jer nemamo neku adekvatnu zamenu. Videćemo da angažujemo krili ili napadača. Na probi su Turaj i Sumah, treniraće na Zlatiboru, pa ćemo se odlučiti da li ćemo ih zadržati", zaključio je Dudić. 

SUTRA PROTIV DEČIĆA

Radnički 1923 planirao je četiri provere na Zlatiboru. Sutra je utakmica protiv Dečića, 6. jula je rival Sloga iz Doboja. Prvak Kipra Apoel je protivnik Kragujevčanima tri dana kasnije, dok će 12. jula uslediti generalna proba sa lučanskom  Mladošću u Užicu.

NA PLANINI 26 IGRAČA

Trener Radničkog 1923 Feđa Dudić odlučio je da povede 26 igrača na Zlatibor. Na put će krenuti: Stojan Leković, Miloš Mladenović, Luka Lijeskić (golmani), Mehmed Ćosić, Desim Šerbečić, Slobodan Simović, Milan Mitrović, Tomislav Dadić, Bojan Adžić, Miloš Ristić, Nikola Bukumira, Milan Aleksić, Samir Zeljković, Vukašin Bulatović, Miloš Rošević, Bogdan Mirčetić, Matija Gluščević, Sali Vižđi, Euando da Silva, Kilijan Bevis, Dilan Ortiz, Milutin Vidosavljević, Luka Milojević, Vanja Tomić, Alha Turaj i Ali Sumah. 

Izvor: Sportski žurnal