SportFoto: fkradnicki.com

Dudić uoči revanša sa Mornarom: “Igraćemo na pobedu! Ne znamo drugačije”

Autor: InfoKG
10:00 | Sreda, 31 07 2024

Fudbaleri Radničkog večeras će u Podgorici odigrati revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv ekipe Mornara iz Bara. U prvoj uutakmici koju je Radnički igrao u Leskovcu rezultat je bio 1:0 za tim iz Kragujevca.

Svoja očekivanja pred večerašnji meč izneo je trener "crvenih", Feđa Dudić.

"Ponovo ćemo igrati na pobedu. Jednostavno, mi ne znamo drugačije. Naš stil je uvek bio igra na gol više i od toga nećemo odstupiti ni u večerašnjoj utakmici. Mornar je u prvoj utakmici pokazao da je jako dobra ekipa, pogotovo u defanzivnom bloku i tranziciji posle izgubljene lopte. Imali su i dve dobre situacije da nas kazne za naše promašaje. Prešli smo pola puta i nadam se da ćemo napraviti taj odlučujući korak ka prolasku u treće kolo kvalifikacija", izjavio je Dudić.

Strateg “crvenih” nije na prvu loptu baš najzadovoljniji stanjem terena u Podgorici, ali je isto tako uveren da će njegova ekipa uspeti da se prilagodi postojećim uslovima za igru.

"Teren nije baš onakav kakav bismo želeli da bude, ali se moramo prilagoditi uslovima. Imali smo i u našem prvenstvu situacije da smo igrali i na lošijim terenima, pa smo znali izvojevati pobede. Nadam se da će teren biti koliko-toliko adekvatan za igru, a i ako ne bude, sigurno nećemo u tome tražiti bilo kakvo opravdanje", naglasio je Dudić.

Dudić je otkrio i koje igrače Mornara vidi kao najveću pretnju po gol svoje ekipe.

"Najopasniji njihov igrač je Vušurović, koji je jako dobar u tranziciji. Takođe, Đurišić je opasan na prekidu, Dubljević isto. Generalno, navala im je jači deo tima. Mi ćemo se potruditi da korigujemo neke stvari u defanzivi i obratićemo veću pažnju na tranziciju po izgubljenoj lopti, gde smo imali dosta problema u prethodnoj utakmici", izjavio je Feđa Dudić za klupski sajt.

Ukoliko eliminiše Mornar, Radnički 1923 će u narednoj rundi najverovatnije igrati protiv mađarskog vicešampiona Pakšija, koji je u prvoj utakmici druge runde kvalifikacija demolirao kiparski AEK iz Larnake sa ubedljivih 3:0, a Radničkom je za prolaz u narednu rundu dovoljan i nerešen rezultat.