SportFoto: Printscreen - UNITED WORLD WRESTLING - uww.org

Emilija Jakovljević PETA na svetu u rvanju

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 11 09 2024

Članica Rvačkog kluba “Kragujevac” Emilija Jakovljević osvojila je pet mesto na Svetskom prvenstvu u kategoriji ispod 20 godina, koje je održano u Španiji. Njen brat blizanac Ognjen na ovom takmičenju osvojio je 10. mesto. 

Na Svetskom prvenstvu ispod 20 godina, održanom u Pontevedri u Španiji, Rvački klub “Kragujevac” predstavljali su blizanci Emilija i Ognjen Jakovljević. 

Emilija je u kategoriji do 68 kilograma došla do borbe za bronzu, ali u borbi za medalju nije uspela da pobedi takmičarku iz Poljske. Završila je takmičenje na petom mestu. Iz Rvačkog kluba Kragujevac poručuju da je peto mesto na svetu trenutno najveći uspeh ženskog rvanja u Srbiji na prvenstvima sveta.

Njen brat blizanac Ognjen Jakovljević je posle dobijenog meča protiv Rumuna, izgubio u meču protiv takmičara iz Gruzije, čime je završio takmičenje na 10. mestu. 

Blizance Jakovljević sada očekuju Kup Srbije i seniorsko državno prvesntvo, a nakon toga će od 3. oktobra nastupiti i na Balkanskom prvenstvu ispod 20 godina u Severnoj Makedoniji.