SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Esad Hasanović pobednik 12. Kragujevačkog polumaratona (FOTO)

Autor: InfoKG
14:55 | Nedelja, 06 10 2024

Tradicionalna sportska manifestacija Kragujevački polumaraton, koji se ove godine organizuje 12. put, okupila je veliki broj takmičara, kao i ljubitelja sporta i porodica sa decom. Ovogodišnji pobednik je bivši reprezentativac i biciklista Radničkog, Esad Hasanović iz Novog Pazara, kome je ovo treća pobeda na ovoj sportskoj manifestaciji.

- Ja se u Kragujevcu osećam kao kod svoje kuće jer se moja biciklistička karijera završila upravo u „Radničkom“ iz Kragujevca. Tužno je to što se završila, ali sam srećan što je jedan od mojih gradova i Kragujevac. Staza je bila izvanredna, ja  već 7. ili 8 put. trčim na stazi u Kragujevcu, a ovo mi je treća pobeda – izjavio je Hasanović.

Kragujevačkom polumaratonu prethodila je „Trka za srećnije detinstvo“, koju 39. put organizuje Crveni krst Kragujevac uz podršku Grada Kragujevca, sa ciljem podsticanja dece i mladih na humanost i solidarnost, jer su sredstva prikupljena učešćem u trci namenjena deci iz osetljivih grupa stanovništva. Ovom prilikom predstavljeni su i volonteri GO Crvenog krsta Kragujevac, pobednici nedavno održanog državnog prvenstva u spasilaštvu na vodi.
 

Galerija slika