SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica-Nenad Kotlajić

FK Radnički 1923 prodaje golmana: Leković pred transferom u Al Džaziru

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 25 07 2024

Još samo lekarski pregledi

Uspeo je Radnički iz Kragujevca da zadrži okosnicu ekipe koja je izborila istorijski plasman u Evropu, ali neke ponude se ne odbijaju.

Kako Mozzart Sport saznaje, dosadašnji golman Kragujevčana Stojan Leković će se nakon meča sa Mornarom u Leskovcu preseliti u Ujedinjene Arapske Emirate. Još samo lekarski pregledi dele Lekovića od potpisa ugovora za Al Džaziru.

Leković je prošle sezone bio standardan na golu Kragujevčana i dao veliki doprinos uspešnoj sezoni Šumadinaca. Na početku letnjeg prelaznog roka se spekulisalo da se za njega interesuju inostrani klubovi ali Radnički nije dobio adekvatnu ponudu. Sve dok se nije javio bogati klub iz Abu Dabiju u vlasništvu šeika Mansura bin Zajeda. Detalji transfera za sada nisu poznati, ali se može pretpostaviti da su klub i igrač dobili izdašnu ponuda koja se ne odbija. Al Džazira je trostruki šampion UAE, a od zvučnijih inostranih imena njene boje brane Alehandro Posuelo, Neskens Kebano, Karem Rekik, Abubakar Kamara…

Leković neće napustiti Randički pre meča sa Mornarom u Leskovcu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, biće uz ekipu, ali je pitanje da li će biti i u konkurenciji za tim. Prethodne sezone ga je u nekim mečevima menjao mladi Miloš Mladenović, a Radnički je ovog leta doveo i talentovanog čuvara mreže Luku Lijeksića (19) na pozajmicu iz Genta. Logično je očekivati da Feđa Dudić nekom od pomenute dvojice pruži šansu protiv Barana.

Leković ima 22 godine, prošao je školu beogradskog Rada iz kojeg je i došao u tabor Kragujevčana pre tri godine. U prošloj sezoni se izborio za status standardnog golmana, branio na 29 utakmica i bio jedan od junaka najuspešnije sezone u istoriji Radničkog.

Izvor: mozzartsport.com