SportFoto: fkradnicki.com

FK Radnički doveo pojačanje iz komšiluka

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 24 06 2024

Još jedno novo lice na “Čika Dači”. Doskorašnji prvotimac Metalca iz Gornjeg Milanovca, Vukašin Bulatović (23), nova je letnja akvicizija srpskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu konferencije i pojačaće konkurenciju na pozicijama levog beka i štopera.

Bulatović je rođen u Čikagu. Prva fudbalska iskustva talentovani defanzivac sticao je u američkoj koledž ligi, gde je nastupao za Čikago Fajer, Sporting Kanzas Siti, Fort Vejn Indijanu, Valparaits Krusejderse i Filadelfiju Junion, dok je prvi profesionalni angažman imao u Njujork Sitiju.

S obzirom da je oduvek imao veliku želju da se oproba u Evropi, početkom prošle godine je odlučio da dođe na probu u Metalac, gde je već na prvu loptu pokupio simpatije stručnog štaba, kojim je u tom trenutku komandovao iskusni Vladica Petrović. Dobrim igrama vrlo brzo se izborio za mesto startera, pa je tako u prošloj sezoni propustio samo tri utakmice u Mocart Bet Prvoj ligi Srbije.

Nije tajna da je mladi defanzivac duži period bio na skeneru sportskog direktora “crvenih” Slavka Perovića, koji je tek iz drugog pokušaja uspeo da ga dovede na “Čika Daču”.

"Sportski direktor Slavko Perović me je pratio dok sam igrao u Metalcu. Znam da je hteo još zimus da me dovede u Radnički, ali sam tada još uvek bio pod ugovorom i klub nije hteo da me pusti. Nakon što mi je na kraju sezone istekao ugovor, odlučio sam da pređem u Radnički", otkriva nova uzdanica “crvenih”.

Iako po vokaciji levi bek, Bulatović je tokom igranja u Metalcu pokazao da se dosta dobro snalazi i na mestu centralnog defanzivca, pa se može konstatovati da su Kragujevčani, figurativno rečeno, “ubili dve muve jednim udarcem”, odnosno da su dobili jednog univerzalnog fudbalera koji je kadar da pokrije više pozicija u odbrani.

"Daću sve od sebe da opravdam ukazano poverenje sportskog sektora i da ako treba poginem na terenu za klub i navijače", u zanosu poručuje perspektivni defanzivac, koji se, poput Luke Lijeskića, takođe obavezao na trogodišnju vernost kragujevačkom klubu.

Izvor: FK Radnički 1923