SportFoto: FK Radnički 1923

Francuski internacionalac Darli Enlandu popunio prazninu u manevru “crvenih”

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 19 08 2024

Prelaskom reprezentativca Tunisa Salija Vižđija u redove mađarskog Đera, kragujevački superligaš suočio se sa deficitom igrača u veznom redu. Sportski sektor “crvenih” je munjevito reagovao i angažovanjem francuskog internacionalaca Darlija Enlandua (24) popunio prazninu u manevru. 

Enlandu je svojevremeno važio za veliku nadu francuskog velikana Lila gde je proveo punih sedam godina. Iako je prošao sve mlađe kategorije francuskog kluba i upisao oko tridesetak nastupa za drugi tim popularnih “doga”, Enlandu nikada nije dobio priliku u prvom timu Lila. Igračko iskustvo uglavnom je sticao na pozajmicama, najpre u belgijskom Muskronu, a potom i u francuskom niželigašu Avranšiju.

Konačno, leta 2022. godine odlučuje da napusti Lil i fudbalsku sreću potraži izvan granica Francuske. Pomalo neočekivano odlučio se za člana Prve lige Slovenije, ekipu Radomlja, gde je za dve sezone odigrao nešto više od četrdesetak mečeva.

S obzirom da se radi o veoma zahvalnom igraču koji je kadar da odgovori zadacima na više različitih pozicija u veznom redu, deluje je da su Kragujevčani njegovim angažovanjem dobili dodatnu širinu u rosteru.

"Srećan sam što sam ovde. Želim da svojim igrama doprinesem što boljim rezultatima kluba u ovoj sezoni. Nadam se uspešnoj sezoni i ostvarenju svih zacrtanih klupskih ciljeva", kratko je poručio Enlandu nakon što je parafirao dvogodišnji ugovor sa kragujevačkim klubom. 

Izvor: FK Radnički 1923