SportFoto: FK Radnički 1923 - arhiva

Fudbaleri Radničkog pobedili Slogu iz Doboja u prvoj proveri na Zlatiboru

Autor: InfoKG
10:30 | Nedelja, 07 07 2024

U prvoj proveri snaga na Zlatiboru, fudbaleri Radničkog 1923 sinoć su na stadionu “Švajcarija” savladali člana Premijer lige BiH, Slogu iz Doboja, rezultatom 4:2 (3:0). Bilo je ovo još jedno efikasno izdanje ekipe trenera Feđe Dudića, koja polako hvata pravi takmičarski ritam pred početak nove takmičarske sezone koju možete pratiti na portalu 20bet.

“Crveni” su utakmicu počeli u maltene najjačem sastavu, koji se ispostavio prejakim za prošle sezone sedmoplasirani tim Premijer lige BiH. Jakim ritmom i visokim presingom Dudićevi izabranici su konstantno opterećivali defanzivnu liniju ekipe iz Doboja, koja je konačno podlegla pritisku u 26. minutu, kada je posle udarca Bevisa i intervencije golmana Sloge Pavlovića, Kolumbijac Dilan Ortiz odbijenu loptu sproveo u mrežu.

Nakon stečenog vođstva sve je dalje išlo kao voda za Kragujevčane, koji su do odlaska na odmor još dva puta tresli mrežu svog rivala. Najpre je mladi Milan Aleksić u 42. minutu pokazao zbog čega ga juri pola Evrope, sa par veštih driblinga se na malom prostoru oslobodio dvojice protivničkih igrača, a zatim hladnokrvno smestio loptu iza leđa nemoćnog Pavlovića. Do odlaska na predah u listu strelaca stigao je da se upiše i desni bek “crvenih” Mehmed Ćosić, koji se pravovremeno ubacio iz drugog plana i preciznim hicem sa ivice kaznenog prostora pogodio donji levi ugao protivničkog gola.

Početak drugog poluvremena doneo je nastavak goleade. Potencijalni A reprezentativac Srbije Matija Gluščević je samo dva minuta po ulasku u igru umakao defanzivcima Sloge, sa lakoćom zaobišao Gučmazova, koji je na poluvremenu zamenio Pavlovića među stativima, i bez većih problema poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Spustili su “crveni” tada ručnu, usporili malo ritam igre, što je ekipa iz Doboja iskoristila da golovima Karaća i Ristića ublaži visok poraz.

Trener Dudić je i ovoga puta pružio priliku maltene svim igračima koje je poveo na završni deo priprema, naravno uz pažljivo doziranu minutažu. “Crveni” su tako prvo poluvreme počeli u sledećem sastavu: Leković, Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić, Ristić, Aleksić, Vižđi, Vidosavljević, Bevis, Ortiz, da bi u nastavku priliku dobili i Mladenović, Lijeskić, Suma, Zeljković, Mitrović, Bulatović, Milojević, Bukumira, Mirčetić, Gluščević, Evandro, Turaj i Rošević.

Kragujevčane u utorak očekuje najjača provera u dosadašnjem delu priprema, duel sa prvakom Kipra i učesnikom kvalifikacija za Ligu šampiona Apoelom iz Nikozije.

Izvor: FK Radnički 1923