SportFoto: FK Šumadija 1903

Fudbaleri “Šumadije 1903” pobedili i “Goč”

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 26 09 2024

Fudbaleri “Šumadije 1903” pobedili su u utakmici petog kola Zone Morava ekipu “Goča” iz Vrnjačke Banje, rezultatom 2:1. 

Lepo i prijatno vreme za igru i lepa slika na “Bubnju” na kome se okupilo oko 250 gledalaca kako bi ispratili duel trenutno prvoplasirane “Šumadije” i “Goča” iz Vrnjačke Banje. 

Veoma loše kolo za domaće ekipe u svim zonama u organizaciji Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije. Naime u tri zone odigrano je 20 utakmica i na svega šest utakmica su slavile domaće ekipe, sedam utakmica je završeno nerešeno, dok je gost slavio na sedam susreta.

I na “Bubnju” je počelo loše za domaću ekipu. Nepovezana i na momente konfuzna igra “Šumadije” davala je mnogo prostora gostujućim igračima koji nijednog trenutka nisu pokazali respekt prema lideru na tabeli Zone “Morava”. Iskoristili su gosti trenutak nepažnje i izostanak komunikacije u zadnjoj liniji “Šumadije” u 29. minutu i po prvi put u ovoj sezoni naterali golmana Pešića da izvadi loptu iz svoje mreže. Do kraja prvog dela igre “Šumadija” je pokušavala da dođe do svoje igre, ali to na ovoj utakmici nisu uspevali.

U drugom delu gosti opredeljeni za čuvanje rezultata, pokušavali su da kontranapadom dođu do eventualnog pogotka i verovatno pobede protiv lidera. Ali, ma koliko “Šumadija” imala loš dan, “Bubanj” je mesto sa koga i mnogo bolje i organizovanije ekipe od “Goča” nisu odnele bodove. 

Preokret je najavio Andrejić pogotkom u 69. minutu. A da se izbegne iznenađenje na ovoj utakmici pobrinuo se stameni štoper Ilić, koji je u zaustavnom vremenu bio najviši u kaznenom prostoru gostiju i posle idalnog centaršuta Božovića zakucao loptu glavom  u mrežu gostiju iz Vrnjačke Banje.  

Nismo odigrali onako kako smo zamislili i kako su naši navijači očekivali. Loš dan i kadrovski problemi uticali su na to da nikako nismo uspevali da dođemo do svoje igre. Tek posle primljenog pogotka shavtili smo ozbiljnost situacije u kojoj smo se našli i do kraja susreta smo kontrolisali igru. Uspeli smo u drugom delu da slomimo otpor veoma dobre ekipe “Goča”, a nagrada za upornost je stigla u nadoknadi vremena”, rekao je šef stručnog štaba Aleksandar Dedejić.

“Šumadija” narednog vikenda gostuje ekipi FK “Ras” iz Novog pazara.