SportFoto: FK Šumadija 1903

GOLEADA na Bubnju: “Šumadija 1903” pobedila ekipu “Baneta”

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 31 05 2024

Fudbaleri “Šumadija 1903” pobedili su na svom terenu ekipu “Baneta” iz Raške u četvrtom kolu plej ofa Šumadijsko-raške zone, rezultatom 6:1. 

“Šumadija” se goleadom oprostila od svoje publike kada je ovogodišnje izdanje Šumadijsko-raške zone u pitanju. Gosti iz Raške nisu imali rešenje za odličnu igru koju su demonstrirali igrači “Šumadije”. 

Od samog početka utakmice domaća ekipa je preuzela inicijativu i diktirala tempo. Gostujuća ekipa je pokušavala da kontranapadima dođe do povoljne prilike za postizanje pogotka, što se na kraju i nije pokazalo kao najbolji izbor taktike. 

Konstantno igranje na polovini protivnika “Šumadiji” se isplatilo u 35. minutu kada je posle odličnog pasa Dimitrijevića, Pertonijević savladao golmana Ćurčića. 

Drugi pogodak postiže Urošević, najbolji igrač “Šumadije” u ovoj sezoni, koji je presekao jednu loptu na sredini terena i solo prodorom doneo domaćoj ekipi prednost od 2:0. 

U nastavku utakmice nepromenjeno stanje na terenu. “Šumadija” je igrala, stvarala prilike, a ekipa Baneta, kao da je čekala koliko će pogodaka završiti u njihovoj mreži. U 52. minutu Janković se najbolje snašao i iz neposredne blizine postiže pogodak, a samo dva minuta kasnije iz kaznenog udarca svoj drugi pogodak postiže Urošević. 

Navikli su nas Šumadinci na evrogolove ovog proleća, pa je tako bilo i na ovoj utakmici. Ovoga puta dlanove stotinak navijača zagrejao je Dimitrijević prelepim pogotkom u 60. minutu. Šesti pogodak za “Šumadiju” postigao je Despotović u 72. minutu. Počasni pogodak za goste postiže Račić u 85. minutu posle neuspele ofsajd zamke odbrane “Šumadije 1903”. 

Dobra utakmica za nas, drago mi je da smo počastili našu publiku jednom atraktivnom igrom i goleadom. Sada pred sam kraj sezone polako svodimo račune, ali generalno smo zadovoljni urađenim i pored svih nedaća sa povredama koje su nas pratile tokom čitave sezone. Posle poslednje utakmice koju igramo protiv “Trepče” igrači će otići na zasluženi odmor, a pred nama iz kluba je ozbiljan zadatak da napravimo detaljnu analizu i plan za narednu sezonu”, izjavio je šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedeić. 

Narednu utakmicu FK “Šumadija 1903” gostuje u Baljevcu gde će se sastati sa ekipom “Trepče”. Utakmica je na programu sutra u 16 časova.