SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica-Nenad Kotlajić

Hrabri Radnički ispao posle penala

Autor: InfoKG
00:01 | Četvrtak, 01 08 2024

Fudbaleri Radničkog 1923 nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su u Podgorici izgubili od ekipe Mornara posle penala, rezultatom 3:1.

Poveli su Barani u 45. minutu golom Ondonga, a rezultat je povisio isti igrač u 83. minutu. 

Radnički se nije predavao, pa je tako junak Radničkog iz prvog meča Milan Aleksić postigao pogodak u nadoknadi vremena i sačuvao nadu da "crveni" mogu do pobede.

Ušlo se u produžetke, a zatim i u penal seriju u kojoj je Mornar slavio sa 4:3.

Imaće "crveni" za čim da žale jer po svemu viđenom u dvomeču sa Baranima nisu zaslužili ovakvu sudbinu. I sinoć su Dudićevi izabranici ostavili bolji utisak, stvorili su neuporedivo veći broj izglednih prilika u odnosu na domaćina, ali nažalost nisu uspeli da odbrane kapital iz prvog meča. Ipak,  pokazali su karakter jer su momentima kada je delovalo da im nema spasa i kada su navijači Mornara već počeli da slave prolazak u narednu rundu uspeli na gotovo filmski način da se vrate iz mrtvih, čime su ovaj epski meč na "DG areni" uveli najpre u produžetke, a potom i u penal seriju gde im je Fortuna okrenula leđa. Barani idu dalje, ali igračima Radničkog nema ko šta da prigovori jer su u ovom dvomeču, kada se sve sabere, bili apsolutno bolji tim.