SportFoto: SPD Radnički

Iskusni čuvar mreže ponovo među stativama "Radničkog"

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 22 08 2024

Rukometaši Radničkog se pripremaju punom parom za narednu sezonu, kompletiranje ekipe je na samom kraju, za koji je rukovodstvo šumadijskog superligaša ostavilo još jednu senzaciju. Ugovor sa klubom je overio dete Radničkog, prekaljeni čuvar mreže Dušan Petrović (37), koji se nakon jednogogodišnje pauze vraća među stative, a uz obaveze u prvom timu obavljaće i posao trenera golmana ženske ekipe, kao i mlađih kategorija.

"Srećan sam što sam se vratio u Radnički kao igrač nakon godinu dana pauze i rada kao trener golmana. Imamo dobru ekipu, skup odličnih ljudi i igrača i smatram da imamo kvalitet za gornji deo tabele gde ćemo pokušati da se umešamo u borbu za sam vrh. Ja sam tu da svojim iskustvom pomognem da zacrtane ciljeve ostvarimo. Nadam se da će publika našu borbu i zalaganje prepoznati i da će nam pomoći svojom brojnošću i podrškom", izjavio je po povratku na gol Radničkog  Dušan Petrović. 

Dušan je prvi put na gol stao sa 10 godina u Radničkom a ove sezone će četvrti put obući najdraži, crveni dres. U bogatoj igračkoj karijeri je nastupao i za Spartak iz Subotice, Dinamo, Moravu i Izraelski Makabi Iruni Rehovot. Njegovi kvaliteti kao što su izuzetno pozicioniranje među stativama, sjajan refleks i nemerljivo iskustvo, su opšte poznati, što ga čini jednim od najboljih čuvara mreže u Superligi.