SportFoto: FK Radnički 1923

Iz Humske na “Čika Daču”: Aleksa Janković novi adut “crvenih”

Autor: InfoKG
16:00 | Četvrtak, 05 09 2024

Posle Bogdana Mirčetića, još jedan fudbaler Partizana odlučio je da razduži opremu “crno-belih” i obuče dres kragujevačkog superligaša. Reč je o Aleksi Jankoviću (24), mladom krilnom napadaču, koji je ugovorio trogodišnju saradnju sa kragujevačkim klubom. 

Hitronogi ofanzivac nije bio u planovima šefa stručnog štaba “crno-belih” Aleksandra Stanojevića, što je sportski sektor “crvenih” iskoristio da ga privoli u svoje redove. Janković je, inače, dete Partizana, prošao je sve mlađe selekcije “crno-belih”, ali nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu.

Zbog toga je početkom 2020. godine odlučio da napusti Humsku i fudbalsku afirmaciju potraži u beogradskom Voždovcu. Usledio je potom prelazak u Čukarički, gde je talentovani krilni napadač proveo dve i po sezone, pre nego što se zimus vratio u tabor “crno-belih”. U minuloj polusezoni upisao je osam nastupa za tim iz Humske u Mocart Bet Superligi i postigao jedan pogodak.

Kako sam ističe, kada se pojavila opcija prelaska u Radnički nije se previše dvoumio, već je rado prihvatio poziv sportskog direktora “crvenih” Slavka Perovića.

"Brzo smo se dogovorili o uslovima saradnje. Presrećan sam što ću imati priliku da igram u jednom takvom klubu kao što je Radnički. Očekujem da se i ovoj sezoni borimo za izlazak u Evropu, a ja ću se potruditi da svojim igrama pomognem ekipi da ostvari što je moguće bolje rezultate u oba domaća takmičenja", poručio je Janković po dolasku na “Čika Daču”. 

Izvor: FK Radnički 1923