SportFoto: FK Radnički 1923

Još jedan Dudićev bivši učenik u crvenom jatu

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 11 09 2024

Posle Besima Šerbečića, Mehmeda Ćosića, Tomislava Dadića i Samira Zeljkovića, još jedan bivši učenik stratega “crvenih” Feđe Dudića obući će dres Radničkog 1923. U pitanju je Slaviša Radović, iskusni tridesetogodišnji defanzivac, koji je ugovorio jednogodišnju saradnju sa kragujevačkim superligašem.

Radović se može pohvaliti prilično bogatom fudbalskom biografijom. Počeo je u Jedinstvu iz Malog Zvornika, zatim je igrao za beogradsku Lokomotivu, Drinu iz Zvornika, Vojvodinu, sarajevski Olimpik, Voždovac, Zemun i Radnik iz Bijeljine, u kome je proveo tri odlične sezone, pre nego što je upravo na Dudićev poziv stigao u Velež iz Mostara, sa kojim je osvojio Kup BiH i igrao Evropu. Po odlasku iz Veleža šest meseci je nosio dres letonske Lijepaje, pre nego što je odlučio da se vrati u Premijer ligu BiH, ovoga puta kao novi član bivšeg šampiona Sarajeva. Poslednji angažman pre dolaska u Radnički 1923 iskusni levi bek imao je u ekipi Sumgajita iz Azerbejdžana za koju je upisao svega šest nastupa pre nego što je raskinuo saradnju iz porodičnih razloga.

Novi član “crvenih” ne krije zadovoljstvo što će ponovo imati priliku da sarađuje sa trenerom Dudićem, koji ga je, kako sam priznaje, nekoliko puta nagovarao da potpiše pristupnicu kragujevačkom klubu.

"Sa trenerom Feđom Dudićem bio sam u kontaktu od momenta kada je preuzeo Radnički. Nekoliko puta smo razgovarali o mom eventualnom dolasku u Kragujevac, ali se eto tek sada ukazala prilika da obnovimo saradnju. Pratio sam Radnički prošle sezone i zaista su igrali odličan fudbal i beležili odlične rezultate. Nadam se da će tako nastaviti i u ovoj sezoni, a ja ću svakako dati sve od sebe da ispunim očekivanja trenera Dudića i svih ljudi iz kluba," poručio je Radović na svom zvaničnom predstavljanju.

Izvor: FK Radnički 1923