SportFoto: SPD Radnički

Jugović skinuo Radnički sa trona

Autor: InfoKG
10:30 | Nedelja, 06 10 2024

Rukometaši Radničkog su u susretu 4. kola Super rukometne lige pretrpeli prvi poraz u šampionatu od ekipe Jugovića iz Kaća rezultatom 28:31, poluvreme 17:14. 

Nakon ove runde takmičenja Kragujevčani se nalaze na deobi drugog mesta sa 6 osvojenih bodova.

Kragujevčane već dugo muče kadrovski problemi, tako da su i u meč sa poletnom ekipom Jugovića ušli u oslabljenom sastavu, što im na početku utakmice nije predstavljalo problem da bolje uđu u meč i da već u 4. minutu imaju vođstvo 4:1. U vrlo efikasnom duelu u prvom delu igre, nastavili su u istom ritmu pa u 7. minutu imaju plus 4 na svom kontu (7:3). Prenuli su se gosti, zaigrali angažovanije u svim fazama igre što im je donelo prilazak na minus 1 ( 8:7,12.min), nedugo zatim i 10:9, no Radnički ubacuje u viši stepen prenosa i u 23. minutu ima po prvi put 5 golova prednosti (17:12). Do kraja poluvremena Kaćani su uspeli da svedu vođstvo crvenih i na odmor odu sa podnošljivih minus 3 (17:14).

Drugi deo igre je doneo potpuno drugačiju sliku na terenu. Gostujući igrači su promenili način odbrane, zaigrali znatno angažovanije i počeli da tope prednost Kragujevčana, kojima u tim trenucima ništa nije polazilo za rukom. Serijom 0:6, Jugović dolazi do vođstva (17:19, 37. min), dok je domaćinu bilo potrebno čitavih 7 minuta da zatresu mrežu večeras nesavladivog Dizdara. Drugi deo igre je bio značajno neefikasniji od prvog u kome se Jugović bolje snalazi i u 45. minutu ima prednost od 4 gola (18:22). Uspeo je Radnički velikim naporima da se približi u više navrata na minus 1, no skraćena rotacija i visok ritam utakmice im nisu dozvolili da naprave odlučujući korak u povratku u rezultatski egal, tako da na isteku 60. minuta beležimo konačan rezultat 28:31.

U redovima kragujevačkog superligaša titulu najboljih strelaca su poneli Dušan Medić sa 7 i Miloš Barudžić sa 6 pogodaka, dok su kod gostiju golgeterski prednjačili Simo Šijan sa 8 i Branko Tomić sa 7 postignutih golova.

Igrač utakmice: Kosta Dizdar (Jugović).

U narednoj utakmici 5. kola Super rukometne lige Radnički ide na noge novajliji u ligi, ekipi Kolubare u Lazarevac u subotu 12. oktobra.
 

Izvor: SPD Radnički