SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs - Arhiva

Kragujevački zet na Olimpijskim igrama u Parizu

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 02 08 2024

Kragujevački zet, rvač Aleksandr Komarov otputovao je danas u Pariz, gde će braniti boje Srbije u tom sportu na Olimpijskim igrama, a nastupiće 7. avgusta u prepodnevnim časovima. 

Rus Aleksandr Komarov 2021. na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore u rvanju u Beogradu osvojio je zlato, ali i srce jedne Kragujevčanke - Nevene Vulović, nekadašnje rvačice. U međuvremenu su se venčali, “svili gnezdo” u Kragujevcu i on se takmiči za Srbiju. 

Kragujevački zet, odnosno srpski reprezentativac u rvanju grčko-rimskim stilom Aleksandr Komarov početkom aprila ispunio je olimpijsku normu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je na turniru evropskih kvalifikacija u Bakuu u Azerbejdžanu izborio plasman u finale. 

Komarov je danas otputovao u Pariz, a takmičenje u rvanju na Olimpijskim igrama na programu je od 5. do 11. avgusta. Kragujevački zet će boje Srbije na Olimpijskim igrama braniti 7. avgusta u prepodnevnim časova. 

Iz Ravačkog kluba “Kragujevac”, koji mu je matični, pozivaju građane da bodre Komarova da u Srbiju i naš grad donese zlato i žele mu mnogo uspeha u Parizu.