Sport

“Larina trka” u Šumaricama

Autor: Branko Vukašinović
13:45 | Utorak, 28 03 2017

Orijentiring takmičenje “Larina trka”, 12. po redu, biće održano u nedelju, 2. aprila, u Kragujevcu kod hotela “Šumarice”. Prijavljivanje za trku je od 9 do 10 sati, a početak trke u 10 sati.

Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled maligne bolesti, zauvek napustila orijentiring staze. Ovo takmičenje je ujedno prvenstvo Srbije u kombinaciji u disciplini “srednja distance”, kao i otvoreno školsko prvenstvo Srbije. Cilj trke je, pre svega, popularizacija orijentiringa, kao sporta koji promoviše zdrave stilove života i očuvanja životne sredine.

Pored redovnih takmičarskih kategorija uzrasta od 12 pa do 70 godina i kategorije seniora, učestvuju i deca predškolskog i školskog uzrasta, dok se u kategoriji „Sport za sve“ mogu prijaviti svi zainteresovani koji žele da oprobaju sposobnosti svog duha i tela uz kartu i kompas. Kotizacija za ovu kategoriju je 400 dinara, a novac će biti doniran Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) za projekat „Izgradnja novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu“. Medalje dobijaju po tri najbolja takmičara u svim kategorijama, dok prvoplasirane očekuju i prigodne nagrade.

Takmičenje organizuje Sportsko društvo „Jasenica“ iz Smederevske Palanke u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka “NURDOR”, a pod pokroviteljstvom opštine Smederevska Palanka i grada Kragujevca.

Očekivanja su da će na ovogodišnjoj trci učestvovati više od 200 takmičara iz klubova i osnovnih i srednjih škola iz cele zemlje.

Zainteresovani za učesšće se mogu prijaviti još sutra slanjem mejla na zix026@gmail.com, na sajtu oris.orijentiring.rs ili pozivom na broj telefona 060/316-39-33.