SportFoto: FK Radnički 1923

Makedonac Stankovski novo pojačanje “crvenih”

Autor: InfoKG
15:15 | Utorak, 17 09 2024

Transferom mladog Milana Aleksića u engleski Sanderlend ostalo je upražnjeno mesto centralnog veznog igrača u manevru “crvenih” koje će pokušati da popuni Luka Stankovski (22). Mladi makedonski internacionalac dolazi na jednogodišnju pozajmicu iz turskog Gazijantepa, s tim što kragujevački klub ima pravo otkupa njegovog ugovora po isteku sezone.

Stankovski se igrački afirmisao u dresu Rabotničkog iz Skoplja, gde je dobrim igrama privukao pažnju brojnih evropskih klubova. Pričalo se tada da ga žele italijanska Monca, Dinamo iz Zagreba i Fenerbahče, ali je on na kraju ipak završio u Gazijantepu, koji ga je nakon istupanja iz turske Superlige posle stravičnog zemljotresa koji je početkom prošle godine pogodio jugoistok Anadolije poslao na pozajmicu u slovenačku Goricu. Po povratku iz Slovenije usledila je nova pozajmica, ovoga puta u redove turskog drugoligaša Tuzlaspora, čiji je dres nosio poslednjih šest meseci.

Stankovski, koji je svojevremeno smatran za jednog od najvećih talenata makedonskog fudbala, prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije naših južnih suseda, od kadetske, pa sve do mlade reprezentacije za koju je upisao 25 nastupa i postigao dva gola.

Dolazak u Radnički vidi kao priliku za iskorak u karijeri i odskočnu dasku za transfer u neku od liga “petice”.

"Od agenta sam saznao da je Radnički pokazao interesovanje za mene. Ponuda me je priznajem odmah zaintrigirala jer sam znao da ukoliko se dobro pokažem u Radničkom mogu ostvariti transfer u neku od liga “petice”, što mi je jedan od glavnih ciljeva u karijeri. Pratio sam srpsko prvenstvo i prošle i ove sezone i jako mi se dopao taj ofanzivni stil igre Radničkog, koji meni kao igraču pogoduje. Nadam se uspešnoj saradnji i dobrim rezultatima u nastavku sezone", poručio je Luka, koji je fudbalski gen nasledio od oca Gorana, dugogodišnjeg internacionalca i makedonskog reprezentativca, koji je pre par godina obavljao funkciju sportskog direktora Rabotničkog.

Izvor: FK Radnički 1923