SportFoto: FK Radnički 1923 - arhiva

Milan Aleksić debitovao za mladi tim Sanderlenda, trener Marti: Želimo da vidimo više od njega

Autor: InfoKG
12:30 | Četvrtak, 26 09 2024

Srpski vezista Milan Aleksić još čeka na debi za Sanderlend u Čempionšipu. Doskorašnji as kragujevačkog Radničkog bio je na klupi za rezerve Crnih mačaka protiv Midlzbroa prošle subote, ali mu strateg Režis Le Bris nije pružio šansu u pobedi od 1:0. Ipak, Aleksić je dan kasnije odigrao ceo meč za mladi tim koji je izgubio sa 4:3 od Evertona u Premijer ligi 2, piše meridiansport.rs.

Talentovani 19-godišnji vezista, koji je prošao škole Čukaričkog i Partizana, potpisao je za Sanderlend poslednjeg dana prelaznog roka, kada je tim sa Stadiona svetlosti platio Radničkom 3,5 miliona evra.

Prošle sezone Aleksić je odigrao 25 susreta za ekipu iz Šumadije i imao je veliki uticaj sa dva gola i sedam asistencija, pomažući Radničkom da završi na petom mestu u Superligi Srbije i izbori kvalifikacije za Ligu konferencije.

Strateg U21 selekcije Sanderlenda Grem Marti izneo je utiske posle partije momka koji je čak “naterao” selektora Srbije Dragana Stojkovića da ga uvrsti na okupljanja A selekcije.

“Želimo da vidimo više od njega. Želimo da mu damo platformu da nastavi da se razvija i igra, zajedno sa svim igračima prvog tima“, rekao je Marti. “Stalno ponavljamo da smo mi ovde da tim momcima damo minutažu kako bi se privikli, uklopili, da bi postali bolji“.

Izvor: meridiansport.rs