SportFoto: FK Radnički 1923

Milan Aleksić na Stojkovićevom spisku za Ligu nacija

Autor: InfoKG
12:00 | Utorak, 20 08 2024

O fudbalskom talentu Milana Aleksića već godinu i više dana bruje sportski mediji širom Srbije i regiona. Osamnaestogodišnji Kragujevčanin je sjajnim igrama u Mocart Bet Superligi prošle sezone oduševio fudbalsku javnost u Srbiji i pokazao da polako izrasta u vrhunskog fudbalskog asa, koji bi u budućnosti mogao da nosi igru A reprezentacije Srbije. Očigledno da je to uvideo i aktuelni selektor Srbije Dragan Stojković, koji je Aleksića uvrstio na širi spisak reprezentativaca za prve dve utakmice u nadolazećoj Ligi nacija protiv evropskog šampiona Španije 5. septembra u Beogradu i selekcije Danske tri dana kasnije u Kopenhagenu. 

Aleksić je nakon Matije Gluščevića drugi fudbaler Radničkog 1923 koji se našao na Stojkovićevom spisku u vremenskom rasponu od samo par meseci. Ovo je svakako velika čast za kragujevački klub i još jedna potvrda kvalitetnog rada na afirmisanju mladih igrača.

S obzirom da je Aleksić rođeni Kragujevčanin njegov poziv u A selekciju Srbije predstavlja veliku stvar i za sam grad Kragujevac, koji nakon Filipa Kostića dobija još jednog reprezentativaca na duže staze.

Izvor: FK Radnički 1923