SportFoto: FK Radnički 1923

Nekadašnja nada Olimpijakosa na “Čika Dači”

Autor: InfoKG
15:53 | Sreda, 02 10 2024

Iako je letnji prelazni rok u Srbiji zvanično završen 13. septembra, domaćim klubovima ostavljena je mogućnost da i po isteku transfer perioda mogu da angažuju slobodne igrače. Ovu mogućnost iskoristili su čelnici Radničkog 1923 da ugovore trogodišnju saradnju sa nekadašnjom velikom nadom grčkog Olimpijakosa Anastasiosom Tseliosom (21).

Mladi Grk, koji pokriva nekoliko pozicija u ofanzivnom delu veznog reda, ponikao je u solunskom PAOK-u, gde je važio za jednog od najvećih talenata u svojoj generaciji. Njegov potencijal brzo su “namirisali” ljudi iz Olimpijakosa, koji su uspeli da “ukradu” velikom rivalu. Uprkos odličnim igrama za mladi tim Olimpijakosa u Ligi šampiona za igrače do 19 godina, gde je na 29 odigranih utakmica postigao 10 golova, talentovani ofanzivac za pet godina koliko je proveo u klubu iz Pireja nije dobio priliku da debituje za prvi tim.

Nakon što mu je ovoga leta istekao ugovor sa Pirejcima, odlučio je da svoju fudbalsku afirmaciju potraži u Srbiji i to u dresu kragujevačkog kluba, koji je poznat po tome da mladim igračima pruža priliku da se dokažu i naprave iskorak u svojim karijerama.

"Jako sam srećan što sam ovde i što mi je pružena mogućnost da igram za ovaj klub. Daću sve od sebe kako bih pomogao ekipi u ostvarenju zacrtanih ciljeva", kratko je poručio mladi Grk na zvaničnom predstavljanju.

Izvor: FK Radnički 1923