SportFoto: Darko Čojić

Predsednik FK “Šumadija 1903”: Nižemo pobede i poboljšavamo infrastrukturu na stadionu na Bubnju

Autor: InfoKG
14:20 | Petak, 04 10 2024

Fudbaleri “Šumadije 1903” niđu uspehe, a iz uprave najstarijeg kluba u Srbiji najavljuju bolje uslove na stadionu na Bubnju. Predsednik FK “Šumadija 1903” Petar Tankosić kaže za InfoKG da je balon sala na Bubnju u njihovom vlasništvu i da se očekuje da vrlo brzo počnu radovi na izgradnji velikog terena sa veštačkom travom.

Fudbalski klub “Šumadija 1903” od početka sezone u Zoni “Morava” ostvarila je stopostotan učinak, jer su zabeležili šest pobeda u isto toliko odigranih kola do sada.  Na taj način, fudbaleri “Šumadije” nastavili su da nižu uspehe iz prethodne sezone. Tada su se takmičili u Šumadijsko – raškoj zoni i zauzeli drugo mesto na tabeli sa smo četiri boda manje od prvoplasirane kraljevačke Sloge. 

FK “Šumadija” je, pored toga što je naš najstariji klub, i jedan od najstabilnijih i najačih kolektiva u Regionu zapadne Srbije. Prethodna sezona nam je pokazala da smo na pravom putu i nećemo odustati od prakse da okosnicu našeg tima čine igrači iz omladinske škole. Uporedo radimo na realizaciji planova za poboljšanje infrastrukture i uslova na stadionu koji će nam doneti mogućnost daljeg razvoja i napretka kluba”, rekao je predsednik Fudbalskog kluba “Šumadija 1903”, Petar Tankosić.

Zbog odličnih rezultata koje postižu fudbaleri “Šumadije”, uskoro će dobiti i bolje uslove za treniranje.   

Rešeno je pitanje balon sale koja je sada vlasništvo kluba, očekuje se da vrlo brzo otpočnu radovi na izgradnji velikog terena sa veštačkom travom zahvaljujući odličnoj saradnji sa Fudbalskim savezom Regiona zapadne Srbije i Fudbalskim savezom Srbije koji su prepoznali potencijal koji ima ‘Šumadija 1903’”, rekao je Tankosić. 

Na fudbalerima “Šumadije 1903” sada je da nastave da nižu pobede. Već sutra imaju priliku za to pred svojim navijačima u derbiju kola Zone “Morava”. “Šumadija 1903” sutra od 15:30 časova sastaje se sa drugoplasiranom ekipom FK “Tutin”. 

To je dobra prilika za sve ljubitelje fudbala i navijače “Šumadije” da dođu sutra na Bubanj u što većem broju i svojim sportskim navijanjem pomognu da FK “Šumadija 1903” ostvari svoju sedmu pobedu u nizu i u direktnom duelu  uveća bodovnu prednost nad drugoplasiranim Tutinom.