SportFoto: SPD Radnički

Prodanović preuzeo direktorsku palicu muške selekcije RK Radnički

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 02 07 2024

Mesto sportskog direktora je jedno od najosetljivijih u hijerarhiji kluba koji pretenduje da bude jedan od vodećih u Super rukometnoj ligi. Radnički je od samog osnivanja važio za kolektiv sa izuzetnom organizacijom na svim nivoima što je dokazao i ovog puta angažovanjem Miloša Prodanovića (37) na mesto čelnog čoveka muške selekcije kluba iz srca Šumadije, od koga se očekuje da svojim velikim iskustvom, znanjem i organizatorskim sposobnostima povede momke u crvenom putem novih uspeha. Ovim potezom Radnički je iskazao puno poverenje i poštovanje prema svemu što je Prodanović dao klubu i kragujevačkom rukometu.

Miloš je dete Radničkog, pored angažmana u vodećim klubovima u Srbiji i regionu, najveći deo karijere je nastupao u matičnom klubu. Bivši je kapiten, jedan od legendi kluba, igrao je do skoro sa većinom igrača iz aktuelnog rostera, a nakon jednogodišnjeg odsustva od rukometa i formiranja porodice, vraća se na velika vrata u klub najdražih boja.

"Nova uloga za mene u ovom poslu, zahvalio bih se rukovodstvu na ukazanom poverenju i šansi da učinim Radnički jos boljim klubom. Kao igraču uvek mi je bilo bitno da se prema klubu što profesionalnije odnosim i to ću prvenstveno tražiti od igrača. Smatram da je to prvi preduslov ako želimo da izvučemo maksimum iz sezone. Imamo puno posla, početak priprema je jako blizu. Želja nam je da igračima obezbedimo što bolje uslove za rad, kompletiramo ekipu i stručni stab i tako spremni dočekamo početak šampionata", jasan je novopečeni sportski direktor Radničkog Miloš Prodanović.

Izvor: SPD Radnički