SportFoto: Nenad Kotlajić/ FK Radnički 1923

Radnički 1923 i Vojvodina odmeravaju snage, Dudić: "Bilo bi nam lakše da pobedimo u nedelju nego u ponedeljak, ali želimo ravnopravne uslove"

Autor: InfoKG
11:00 | Nedelja, 18 08 2024

Na zahtev FK Vojvodina, utakmica 5. kola Mocart Bet Superlige Srbije između Radničkog 1923 i Vojvodine, koja je trebala da bude odigrana večeras na stadionu FK Metalac u Gornjem Milanovcu, pomerena je za 24 časa, te je novi termin odigravanja ovog meča ponedeljak, 19. avgust, od 19 časova.

Novosađani su u četvrtak uveče, posle maratonske borbe i penal serije, eliminsani od slovenačkog Maribora u trećoj fazi kvalifikacija za Ligu konferencije.

Šumadinci su posle blistavog izdanja u okršaju sa imenjakom iz Niša razočarali svoje pristalice minimalnim porazom na gostovanju subotičkom Spartaku u Senti (0:1). U utakmici koja je odlučena već nakon prvih 120 sekundi bio je i te kako primetan izostanak nekolicine veoma bitnih igrača u taboru Kragujevčana, pre svih najboljeg strelca ekipe prošle sezone Milutina Vidosavljevića, koji zbog povrede nije ni otputovao u Sentu, ali i potencijalnog A reprezentativca Matije Gluščevića, koji je čitav meč presedeo na klupi.

– Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i pregrupišemo snage pred za nas veoma važnu utakmicu sa Vojvodinom. Videli ste i sami da u Senti nismo mogli da računamo na pojedine igrače. Sada je kadrovska situacija daleko povoljnija, svi igrači su u trenažnom procesu, tako da na megdan Vojvodini izlazimo u punom sastavu – raportira šef struke “crvenih” Feđa Dudić.

S obzirom na to da je revanš potrajao 120 minuta, nakon čega je usledila penal serija, onda je i bilo za očekivati da će Novosađani zatražiti odlaganje prvenstvenog duela sa Kragujevčanima. Tako je utakmica, koja je prvobitno trebala da bude odigrana u nedelju od 19.30 časova, pomerena za 24 časa, što se nije svidelo većini pristalica kragujevačkog tima, naročito onim najvernijima, koji već odavno bojkotuju igranje prvenstvenih utakmica radnim danima.

– Odlučili smo da izađemo u susret ljudima iz Vojvodine i prihvatimo njihovu molbu da se utakmica pomeri za 24 časa i to na uštrb naših navijača, što mi je jako žao s obzirom da nam njihova podrška sa tribina izuzetno znači. Sa druge strane, mislim da smo postupili normalno i sportski. Ljudi su završili utakmicu u četvrtak oko ponoći i sigurno im je bilo potrebno vreme da malo predahnu. Svakako da bi nama bilo lakše da pobedimo u nedelju nego u ponedeljak, ali želimo da imamo ravnopravne uslove – obrazložio je Dudić.

Vodili su Radnički 1923 i Vojvodina prošle sezone žestoke bitke na oba domaća fronta. U prvenstvu su se sastajali tri puta (po jedna pobeda i remi), a u gorkom sećanju navijača Radničkog posebno je ostao duel u polufinalu Kupa Srbije i onaj pogodak Seida Koraća u sudijskoj nadoknadi vremena koji je Novosađane odveo u finale masovnijeg domaćeg takmičenja.

– Vojvodina je ekipa sastavljena od jako dobrih individualaca. Odigrali smo sa njima tri utakmice od marta, pa iako su promenili deo igračkog kadra dobro znamo odakle nam preti najveća opasnost. Nisu dobro startovali u prvenstvu, baš kao i mi, tako da očekujem jednu dobru i zanimljivu borbu za bodove – izneo je svoja očekivanja pred duel sa Novosađanima šef struke “crvenih”.

Ulaznice po ceni od 500 dinara za zapadnu, 400 za istočnu i 300 dinara za severnu tribinu mogu se kupiti na biletarnici stadiona FK Metalac u ponedeljak od 17 časova, kao i onlajn putem sajta ticketline.rs. U prodaji će biti i ulaznice za VIP ložu po ceni od 1.000 dinara.