SportFoto: Darko Čojić/FK Radnički 1923

Radnički saznao rivala, prvi izlet u Evropu biće u - Crnu Goru!

Autor: InfoKG
21:13 | Četvrtak, 18 07 2024

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca će igrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Mornara iz Bara. Crnogorski tim je uspeo da prođe prvo kolo kvalifikacija posle pobede na svom terenu (2:1) i remija u Tbilisiju protiv Dinama (1:1).

Danas u Gruziji ne toliko zanimljiva, koliko takmičarska utakmica dve ekipe koje su jurile prolaz u narednu rundu, a domaći su već od starta bili u minusu ne samo zbog gola manje iz prvog duela.

Posle prodora Ondongua koji je ukrao loptu protivniku, Ugrekelidze ga je nepropisno zaustavio i kao poslednji igrač u odbrani je dobio crveni karton.

Ipak, Mornar je odlučio da se brani i da iz kontre čeka šansu da dokusuri protivnika što im se obilo o glavu, primili su gol posle loše reakcije odbrane, Škirladze je petom dodao do Salije koji je iz prve pogodio mrežu gola Mornara.

Igrao se 33. minut.

Mornar nikako nije zaslužio izjednačenje u prvom poluvremenu jer praktično nisu pretili domaćinu, ali su u nastavku odlučnije krenuli ka golu što im se brzo isplatilo.

Igrao se 57. minut kada je lopta posle slabe intervencije odbrane gruzijskog tima stigla do Zorića, koji se lepo namestio, šutirao sa oko 20 metara, a lopta završava u mreži nakon što je promenila pravac i prevarila golmana.

Jasno je bilo da su domaći morali da krenu na sve ili ništa i pogodili su stativu posle kornera i reakcije Kvadagijanija.

Na drugoj strani Mornar je propustio par šansi da iz kontre reši pitanje pobednika pa je do kraja bilo neizvesno. Ipak, promene rezultata nije bilo, pa Mornar ide u naredno kolo na noge Kragujevčanima.