SportFoto: SPD Radnički

Radnički slavio protiv Vuljagmenija, na korak od Lige šampiona

Autor: InfoKG
11:00 | Nedelja, 15 09 2024

Vaterpolisti Radničkog napravili su veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona, pošto su i u drugom kolu kvalifikacionog turnira u Kragujevcu upisali trijumf, ovoga puta protiv grčkog Vuljagmenija, rezultatom 14:13.

Veoma talentovana grčka ekipa, na čelu sa našim strategom Vladimirom Vujasinovićem, dobro je otvorila meč i stekla prednost od 4:1, u seriji kojoj je čak tri puta naterala protivnika da načini peterac. Međutim, Radnički se već u finišu prvog perioda vratio u igru, pa je golovima braće Jakšić, Nikole i Petra, te Radomira Drašovića, na prvi predah otišla sa egalom – 4:4.

Gosti još jednom bili u vođstvu, početkom drugog perioda, ali je Radnički uzvratio novom serijom, u kojoj su pogađali Dušan Vasić, Petar Jakšić, Drašović i Strahinja Rašović i poluvreme dočekao sa „plus tri“ – 8:5.

Nastavio je domaćin u istom ritmu, pa je preko Rašovića i Lazara Vićkovića vrlo brzo došao i do prednosti od pet golova (10:5), ali ni tu nije bio kraj drame. Pokušavao je trener Uroš Stevanović u tim momentima da odmori nekolicinu najiskusnijih vaterpolista za odlučujući treći meč, što je tim iz Atine iskoristio i minut i po pre kraja došao na samo gol zaostatka (14:13). Međutim, Kragujevčani su uspeli da odole protivničkim naletima, pa u poslednji dan turnira ulaze sa maksimalnih šest bodova.

Najefikasniji u pobedničkom satavu bio je Strahinja Rašović, koji je u povratničkom nastupu za Radnički postigao četiri gola, a pratili su ga Radomir Drašović, Nikola Jakšić i Petar Jakšić sa po dva. Na drugoj strani, grčki reprezentativac Efstatinos Kalogeropulos upisao je čak šest pogodaka.

U prvom susretu drugog kola mađarski BVSC savladao je zagrebačku Mladost sa 14:13, pa je sve otvoreno pred poslednje kolo, u kom najpre večeras od 18 sati igraju BVSC i Vuljagmeni, a od 20 časova Radnički se u odlučujućem meču sastaje sa zagrebačkom Mladošću.

Ulaz na sve utakmice je besplatan.

Izvor: SPD Radnički