SportFoto: fkradnicki.com

Rošević nastavio spisak novajlija

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 27 06 2024

Spisak novajlija u redovima kragujevačkog superligaša sve je brojniji. Nakon Luke Lijeskića, Vukašina Bulatovića i Brazilca Evandra da Silve opremu srpskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu konferencije zadužio je i Miloš Rošević (23), koji će pojačati konkurenciju na poziciji centralnog napadača.

Rođeni Zaječarac prošao je sve selekcije Fudbalskog kluba Timok sa kojim je pre četiri sezone izborio ulazak u Prvu ligu Srbije. Dobre partije u plavo-belom dresu donele su mu prvi superligaški angažman u subotičkom Spartaku, gde u konkurenciji znatno iskusnijih saigrača u navalnoj liniji nije dobio pravu priliku da demonstrira svoje napadačke kvalitete.

U prošloj sezoni Rošević je upisao svega 12 prvenstvenih nastupa za subotičke “golubove”, uz po jedan postignut gol i asistenciju, pa i ne čudi što se po završetku sezone sporazumno rastao sa Subotičanima.

Nije mladi napadač morao dugo da čeka na novi angažman, s obzirom da je ubrzo na njegovu adresu stigao poziv sa “Čika Dače” koji je sa zadovoljstvom prihvatio.

"Nisam se dugo premišljao kada sam dobio poziv da pređem u Radnički. Gledao sam Radnički prošle sezone, igrao je jako lep ofanzivan fudbal sa dosta visokog presinga, što meni kao napadaču u potpunosti odgovara. Takođe, znam da Radnički pruža šansu mladim igračima da se afirmišu, pa se nadam da ću i ja dobiti priliku da pokažem svoj potencijal", izneo je Rošević svoje prve impresije po dolasku na “Čika Daču”.

Novi napadač “crvenih” sa dosta optimizma u glasu govori o očekivanjima u nastupajućoj sezoni.

"Kada je reč o Evropi, očekujem da uspešno prođemo kvalifikacije za Ligu konferencija. Što se tiče prvenstva, pokušaćemo da napravimo dodatni iskorak na tabeli u odnosu na prošlu sezonu i napadnemo treće ili četvrto mesto", smatra Rošević.

Izvor: FK Radnički 1923