SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog nastavili pobednički niz: Savladali i ekipu Proletera iz Zrenjanina

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 03 05 2024

Rukometaši Radničkog su u duelu 5. kola plej auta Super rukometne lige savladali na svom parketu ekipu Proletera iz Zrenjanina, rezultatom 34:27, i tako nastavili uspešan niz, što ih čini najuspešnijom ekipom u doigravanju. Kragujevčani se nakon ovog trijumfa trenutno nalaze na deobi drugog mesta sa 25 bodova.

Rukometaši Radničkog su u duel sa Zrenjanincima, koji se grčevito bore za opstanak u elitnom takmičenju, ušli sa velikom željom i motivacijom da nastave uspešan niz dobrih igara i trijumfa u plej autu. No nije sve glatko išlo u prvom delu igre. Nakon izjednačenog starta u kome nijedna ekipa nije stekla rezultatsku prednost, očekivalo se da se Kragujevčani odlepe, no igrači Proletera su pružili snažan otpor i nisu dozvoljavali domaćinu da stvori bilo kakvu pozitivnu razliku. Svih 30 minuta rivali su se smenjivali u međusobnom vođstvu, tako da se na veliki odmor otišlo minimalnom prednošću domaćina 17:16.

Poveo je Radnički na početku drugog poluvremena sa 2 gola razlike, no Proleter je imao odgovor (18:18, 33.min). Od tog trenutka se upalila mašina kragujevačkog superligaša koji serijom 4:0 dolazi do 22:18 u 40. minutu i tako na ulasku u poslednju trećinu duela stavlja na znanje gostima ko se pita za sve na parketu dvorane Jezero. U 43. minutu na semaforu je stajalo plus 5 za domaćina (25:20), koji su nastavili u svom prepoznatljivom, furioznom stilu pa u 55. minutu beležimo i najveću maksimalnu prednost (31:24), što je stručnom štabu Radničkog dalo mogućnost da na teren pošalje mlade igrače sa klupe, koji su uz pomoć par iskusnijih rutinski priveli kraju utakmicu konačnim rezultatom 34:27.

Najefikasniji u redovima kragujevačkog superligaša su bili Miloš Barudžić sa 11, Petar Panić i Stefan Stanojev su dodali po 6 pogodaka, dok su kod gostiju golgeterski prednjačili Aleksa Bukvić i Nikola Lazić sa po 6 postignutih golova.

Nakon pauze zbog kvalifikacionih utakmica selekcije Srbije sa Španijom, plej aut se nastavlja u sredu 15. maja, kada će Radnički ugostiti ekipu Obilića iz Beograda.