SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog sigurnom igrom do početnih bodova

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 16 09 2024

Rukometaši Radničkog su u susretu 1. kola Super rukometne lige sigurnom i na momente atraktivnom igrom savladali na svom parketu ekipu Dubočice 54 iz Leskovca rezultatom 31:22, poluvreme 16:9 i tako uspešno započeli ovogodišnji šampionat.

Prvi susret u prvenstvu uvek donosi ne samo neizvesnu igru, nego je i nezahvalno prognozirati krajnji rezultat. Oprezni su bili u stručnom štabu domaćina, naglašavajući da su Leskovčani iskusna ekipa koja dugo igra zajedno i sa kojom su u prošlosti uvek teško izlazili na kraj, no situacija na parketu hale Jezero je pokazala drugačije stanje stvari.

Neprepoznatljivi su bili gosti, dok su Kragujevčani prosto leteli na terenu uz sjajnu podršku oba čuvara mreže, tako da su u 23.minutu imali plus 6 (10:4). Na kratko se trgla Dubočica, smanjila na minus 4, no Radnički novom ofanzivom dolazi do prednosti od plus 7 (14:7, 28.min), koju je zadržao do isteka 30.minuta (16:9).

Ni na startu drugog dela, domaći igrači nisu dali Leskovčanima da otvore oči. Čvrsta igra u odbrani, maštovita u fazi napada je dovela do toga da već u 41.minutu steknu dvocifrenu prednost (22:12) i već tada je bilo jasno ko osvaja prve bodove u prvenstvu. Kragujevčani su održavali prednost, a poslednjih par minuta klupa domaćih je iskoristila da malo promeša karte i ukaže šansu pojedinim igračima sa klupe, tako da uz poslednji zvuk sirene beležimo konačni rezultat 31:22.

Stručni štab Radničkog je naglasio da je izuzetno zadovoljan kvalitetom igre, borbenošću, a posebno jedinstvom na terenu.

U redovima kragujevačkog superligaša čak četiri igrača su ponela titulu najboljih strelaca sa po 5 pogodaka: Miloš Barudžić, Petar Panić, Stefan Stanojev i Milan Đukić, dok su kod gostiju golgeterski prednjačili Andrija Atanasković sa 5i Lazar Pavlović sa 4 postignuta gola.

U narednoj utakmici 2.kola Super rukometne lige, rukometaši Radničkog putuju u Beograd na megdan ekipi Obilića u nedelju 22. septembra.