SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog hrabrom igrom do startnog trijumfa

Autor: InfoKG
10:30 | Subota, 21 09 2024

Rukometašice Radničkog su u okviru 2.kola Super B rukometne lige savladale ekipu Mladog radnika na gostujućem terenu u Smederevu rezultatom 29:27, poluvreme 16:12 i tako u svom premijernom nastupu ubeležile startni trijumf.

Znatno podmlađena ekipa Radničkog, slobodna u prvom kolu prvenstva, je na debi otišla na noge starom rivalu, iskusnijoj ekipi Mladog radnika i sama ta činjenica je bila signal da se utakmici mora pristupiti maksimalno angažovano i punom snagom. Bolje su gošće otvorile meč i nakon startnog vođstva 0:2 održavale dva gola prednosti čvrstom i angažovanom igrom u odbrani iz koje je proisteklo par kontranapada za osetniju prednost (3:8, 13.min). Sigurnom i na momente atraktivnom igrom su održavale prednost od 4-5 golova većim delom prvog poluvremena, a u 24.minutu beležimo i plus 6 na kontu Kragujevčanki (8:14). Do isteka prvih 30 minuta, pao je tempo igračica Radničkog, tako da se na veliki odmor otišlo rezultatom 12:16.

Pripretile su Smederevke na početku drugog poluvremena, smanjile na 14:16, no Radnički odbija taj prvi nalet i vraća prednost na plus 4 (15:19, 38.min). Domaće rukometašice dižu nivo igre i u naredna 4 minuta dolaze do izjednačenja (19:19), što je shodno njihovom iskustvu nagoveštavalo rezultatski preokret. To je bio znak da devojke iz šumadijske prestonice pokažu i dokažu od čega su sazdane. Hrabrom i odlučnom igrom su odbile sve napade Mladog radnika, pronašle svoj ritam i u 50.minutu došle do plus 3 (20:23). Pripretio je domaćin samo u jednom trenutku (22:23, 52.min), no to je bilo sve što su uspele. Već u 56.minutu rezultat je glasio 22:27 i tada je bilo jasno kome idu bodovi. Šumadinke su rutinski privele utakmicu kraju konačnim rezultatom 27:29 i zasluženo proslavile osvajanje prvih bodova.

Najefikasnije u redovima domaćina su bile Anđelka Milanović sa 7 i Milica Ninić sa 6 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženije bile Jovana Stoiljković sa 10, dok su Anja Vlašković, Dragana i Zorica Ranković dodale po 5 postignutih golova.

Nakon dvonedeljne pauze, rukometašice Radničkog će u premijernom duelu pred svojom publikom ugostiti imenjaka, ekipu Radničkog iz Beograda u trećem kolu Super B rukometne lige.

Izvor: SPD Radnički