SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog podelile plen sa imenjakom iz Beograda

Autor: InfoKG
13:30 | Nedelja, 06 10 2024

Rukometašice Radničkog su u utakmici 3. kola Super B rukometne lige nakon nekoliko rezultatskih preokreta remizirale na svom terenu sa ekipom beogradskog Radničkog rezultatom 19:19, poluvreme 9:8. Kragujevčanke se trenutno nalaze na deobi četvrtog mesta sa osvojena tri boda.

Radnički je sjajno otvorio utakmicu, agresivnošću u odbrani potpuno zbunio gošće, a maštovitom igrom u ofanzivi i ubitačnim kontranapadima poveo sa 5:0 u 7. minutu. I kada se očekivalo da u istom stilu nastave, dolazi do neshvatljivog pada u igri i velikog broja tehničkih grešaka, što su gošće znale da kazne i dođu do izjednačenja (5:5,13.min). Nošene sjajnim intervencijama Anđele Radivojević i efikasne Zorice Ranković, Kragujevčanke ponovo vode sa plus 2 ( 7:5,19.min), ali na veliki odmor su otišle samo sa golom prednosti (9:8).

ošće iz Beograda su u drugom delu igre krenule na sve ili ništa i u 38. minutu prvi put došle do izjednačenja (12:12), no devojke u crvenom su imale spreman odgovor, zaigrale poletnije i povratile vođstvo od 3 gola razlike ( 15:12,42.min). Kao i u prvom delu igre, usledio je pad u igri domaćih igračica što Beograđanke vešto koriste i odvode utakmicu prvo u egal ( 17:17,54. min) a zatim i prelaze u vođstvo 2 gola razlike (17:19, 56.min). Uspele su rukometašice Radničkog da dođu do izjednačenja (19:19,59.min), imale šansu da u dva poslednja napada dođu i do celog plena, ali nisu uspele i meč u dvorani Jezero je završen pomenutim rezultatom 19:19.

U redovima domaćina titulu najefikasnije igračice je ponela Zorica Ranković sa 10 pogodaka dok su kod gošći po 5 golova postigle Maša Živković i Glorija Zelić.

Igrač utakmice: Sara Andrić (Radnički).

U narednoj utakmici 4. kola Super B rukometne lige Radnički putuje u Temerin gde će ih ugostiti istoimena ekipa u subotu 12. oktobra.
 

Izvor: SPD Radnički