SportFoto: Nikola Mujović - FK "Šumadija 1903"

“Šumadija 1903” jača od "Gruže" (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 22 05 2024

Fudbaleri “Šumadije 1903” savladali su, na svom terenu, u trećem kolu plej-ofa Šumadijsko-raške zone ekipu Gruže, rezultatom 5:1.

Stotinak prisutnih gledalaca uživalo je u goleadi i lepoj fudbalskoj predstavi, tradicionalno kada se ove dve ekipe sastanu na Bubnju. Od naredne sezone ljubitelji fudbala će ostati uskraćeni za ovaj šumadijski derbi s obzirom na to da će u najavljenoj reorganizaciji zonskih takmičenja FSRZS FK “Gruža” biti deo Podunovsko šumadijske zone.

“Šumadija 1903” je bolje otvorila utakmicu i od samog početka nametnula svoj stil igre. Prvi pogodak postigli su već u 3. minuta, a strelac je bio Nikola Božović posle odlično izvedenog udarca iz ugla.

U 37. minutu posle akcije koja je započela na sredini terena Urošević pronalazi Tatovića koji neometan postiže drugi pogodak za Šumadiju.
“Gruža” je na ovoj utakmici bila uskraćena neigranjem nekolicine iskusnih igrača što je za ekipe u ovom stepenu takmičenja ipak veliki hendikep.

I pored toga nisu se Gružani predavali, pokušavali su da ugroze gol golmana Pešića što im je i uspelo u zaustavnom vremenu prvog dela igre kada je Marić iz neposredne blizine glavom postigao pogodak i smanjio prednost “Šumadije”.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 2:1 za domaćina. I u nastavku igre “Šumadija” je prikazala bolju i angažovaniju igru i to krunisala sa tri pogotka. Najpre je u 72. minutu Despotović savladao golmana Jošovića posle nespretne itervenciju odbrane Gruže.

U 75. minutu strelac je Strahinja Urošević koji je na ovoj utakmici bio nerešiva enigma za odbranu gostiju i sa tri asistencije i jednim pogotkom zaslužuje da ponese epitet igrača utakmice.

U 86. minutu Despotović postiže svoj drugi pogodak i tako postavlja konačan rezultat 5:1 za ekipu “Šumadije 1903”. 

“Odigrali smo dobru utakmicu, uglavnom ispoštovali dogovor iz svlačionice i rezultat nije mogao da izostane, iako smo igrali protiv za nas tradicionalno neugodnog protivnika. Maksimalno smo iskoristili naše prednosti i nedostatke u igri Gruže tako da ovoga puta utakmica nije bila rezultatski neizvesna, ali su obe ekipe prikazale otvorenu i za publiku dopadljivu igru”, izjavio je šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedeić.

FK “Šumadija 1903” narednu utakmicu ponovo igra kao domaćin u subotu od 17 časova na Bubnju protiv ekipe FK “Bane” iz Raške.