SportFoto: FK Šumadija 1903

“Šumadija 1903” pobedila “Budućnost”

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 12 09 2024

Fudbaleri “Šumadije 1903” pobedili su u trećem kolu Zone Morava ekipu “Budućnosti” iz Konareva, rezultatom 3:0. 

Stotinak prisutnih gledalaca na Bubnju očekivalo je derbi trećeg kola Zone “Morava”. Umesto toga videli su jednu razigranu “Šumadiju” koja je nadigrala goste iz Konareva u svim segmentima igre.

Bolji poznavaoci prilika u zonaškom fudbalu znaju da "Budućnost" nije ni malo fudbalski naivna ekipa, iako u prilog tome ne ide njihova trenutna pozicija na tabeli, ali jednostavno nisu imali rešenja na visoki presing domaćih, naročito u prvom delu igre kada su jedva uspevali da u retkim situacijama makar pređu na polovinu terena koja pripada ekipi "Šumadije".

I pored odlične igre na odmor se otišlo bez pogodaka, a igrači "Šumadije" nisu uspeli da realizuju nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka. 

"Šumadija" je i u drugom delu igre dominirala na svom terenu, ali su i gosti pokušavali da se oslobode pritiska i da kroz neki kontra napad pokušaju da ugroze golmana Pešića. Takva igra je napravila malo više prostora ispred i u gostujućem kaznenom prostoru, što su igrači "Šumadije" znali da iskoriste. Mrežu gostiju prvi je načeo Pavle Dimitrijević  u 64. minutu utakmice udarcem sa 16 metara. Imao je golman gostiju Pantović loptu na ruci, ali nije uspeo da spreči radost domaćih igrača. Usledio je mali pad u igri "Šumadije" i period igre kada su gosti imali malo više od igre, ali to je bilo nedovoljno dobro za eventualno izjednačenje.

Sa gotovo istog mesta odakle je Dimitrijević postigao prvi pogodak, u 85. minutu  prelepim pogotkom Stefanović donosi prednost od dva gola razlike.

U nadoknadi vremena kapiten Urošević postiže treći pogodak za "Šumadiju" iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca i postavlja konačan rezultat 3:0.

Ovakvu "Šumadiju" kakvu smo gledali na ovoj utakmici težimo da gledamo na svakoj utakmici bilo da utakmice igramo kući ili na strani. Igrali smo angažovano i skoncentrisano veći deo utakmice i uspeli da svaku akciju protivnika osujetimo u samom začetku. Imali smo taj mali pad u igri posle prvog pogotka, ali nije ni realno ni očekivano da jednu ovakvu ekipu kao što je "Budućnost" držimo daleko od našeg kaznenog prostora svih devedeset minuta. Propustili smo nekoliko dobrih prilika u prvom delu igre, a mogli smo već tada da osiguramo pobedu da je bilo malo više sreće i koncentracije”, rekao je šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedejić.

“Šumadija” je posle trećeg kola na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom i bez primljenog pogotka.

Narednog vikenda sledi gostovanje u Donjoj Trepči protiv ekipe FK “Zadrugar”.