SportFoto: FK Šumadija 1903

"Šumadija 1903" pobedila "Ras" (FOTO)

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 02 10 2024

Fudbaleri “Šumadije 1903” pobedili su u utakmici šestog kola Zone “Morava” ekipu “Ras”, rezultatom 3:1. 

Bilo je to gostovanje Šumadinaca u Deževi, mestu u kome su nekada stolovali Nemanjići. Pre same utakmice igrači i rukovodstvo kluba posetili su manastir Đurđevi stupovi u kome ih je dočekao monah Gavrilo, koji je i sam nekada bio igrač FK “Šumadije 1903“.

Nakon toga, usledila je i utakmica protiv ekipe “Ras”. Na samom terenu iako raskvašenom i teškom za igru, dominirao je jedan tim, a to su ovoga puta bili gosti iz Kragujevca. Da je bilo malo više sportske sreće i da je Obradović svoju dobru igru krunisao pogocima bila bi to jedna od najubedljivijih pobeda “Šumadije” na gostujućem terenu. 

U prvom delu igre sve linije tima su funkcionisale besprekorno. Gosti su zagospodarili sredinom terena na kojoj su čas fudbala držali Urošević, Dimitrijević i Tesla. Već u šestom minutu posle odličnog centaršuta Uroševića, Ilić pogađa okvir vrata, a na odbijenu loptu natrčava Božović koji zakucava loptu u mrežu domaćina i donosi prednost Šumadiji.

Ređale su se prilike ispred golmana Krasića koji je u nekoliko navrata svojim intervencijama ostavljao domaćina u igri. U 38. minutu posle udarca sa ugla ponovo je Ilić najviši u skoku i ponovo pogađa okvir vrata a na odbijenu loptu ovoga puta dobro reaguje Obradović i povećava vođstvo Šumadije na 0:2.

Tračak nade za domaću ekipu doneo je Selmanović na samom kraju prvog dela igre postigavši jedan od najlepših pogodaka u šestom kolu Zone “Morava”.

U drugom delu igre, angažovanija igra domaće ekipe, koja ipak nije imala neke prilike za postizanje pogotka. Na drugoj strano otvorio se prostor za brzonoge igrače “Šumadije” koji su koristili svaku grešku domaćina i brzom tranzicijom lako dolazili do prilike da ugroze golmana Krasića koji je i u drugom delu bio najbolji pojedinac ekipe FK “Ras”. Upravo posle jedne njegove intervencije, na samom kraju utakmice, odbijenu loptu odnosi Danijel Tesla i postiže pogodak za konačan rezultat 1:3 i nova tri boda i nastavak serije pobeda FK “Šumadije 1903”.

Mislim da smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu i da smo bili bolji u svim segmentima igre. Sve linije tima su funkcionisale dobro naročito u prvom delu utakmice. Iako je teren bio težak za igru, raskvašen i neravan, uspeli smo da na sredini terena ostvarima prednos kroz pas igru. Ovo je bila dobra uvertira pred predstojeće utakmice koje nas očekuju, pre svega mislim na derbi koji se igra u subotu na našem Bubnju”, rekao je šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedeić.

U derbiju kola Zone “Morava”, koje je na programu u subotu, sastaće se prvoplasirana “Šumadija 1903” i drugoplasirani FK “Tutin”. Dobra prilika za sve ljubitelje fudbala i navijače “Šumadije” da dođu u subotu na Bubanji u što većem broju i svojim sportskim navijanjem pomognu da FK “Šumadija” ostvari svoju sedmu pobedu u nizu i u direktnom duelu  uveća bodovnu prednost nad drugoplasiranim Tutinom.